Χριστουγεννιάτικο κέικ

22253

🎄 🍒🍫
Αυτό το Υπερ-Υγρό Πλούσιο Χριστουγεννιάτικο Κέικ είναι μια εορταστική απόλαυση γεμάτη αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και ζεστά μπαχαρικά, εμποτισμένο σε μπράντι για μια πολυτελή γεύση. Τέλειο για τις διακοπές, είναι μια διαχρονική παράδοση που γίνεται καλύτερη με τα χρόνια!

Συστατικά
Για το μείγμα φρούτων:
1 1/2 κούπες σταφίδες
1 κούπα χρυσές σταφίδες (σουλτανες)
1 κούπα αποξηραμένα φραγκοστάφυλα
1 φλιτζάνι ανάμεικτη φλούδα ζαχαρωτή, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια ή cranberries
1/2 κούπα αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι μπράντι, ρούμι ή πορτοκαλάδα
Για τον Μπάτερ της τούρτας:
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, μαλακό
1 φλιτζάνι σκούρη καστανή ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (αμύγδαλα, καρύδια ή καρύδια)
Για βούρτσισμα (προαιρετικά):
1/4 κούπα μπράντι ή ρούμι

Οδηγίες
Ετοιμάστε το μείγμα φρούτων:
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και τη φλούδα ζαχαρωτή. Ρίξτε πάνω από το μπράντι ή το χυμό πορτοκάλι, ανακατέψτε καλά και αφήστε να καθίσετε για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέσα στη νύχτα για την καλύτερη γεύση.
Προθερμάνετε τον φούρνο:
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 300°F (150°C). Γράσο και γραμμή ένα στρογγυλό ή τετράγωνο τηγάνι κέικ 9 ιντσών με χαρτί περγαμηνής.

Ανακάτεψε τα ξηρά συστατικά:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι.

Κάντε τον Μπάτερ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα βουτύρου και καστανή ζάχαρη μέχρι να είναι ελαφρύ και αφράτο. Χτυπάμε τα αυγά ένα τη φορά, αναμειγνύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακάτεψε στο ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσμα λεμονιού, χυμό πορτοκαλιού και εκχύλισμα βανίλιας.

Συνδυάστε και διπλώστε:

Αναμειγνύουμε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο υγρό μείγμα μέχρι να συνδυαστούν. Διπλώνεται στο μείγμα εμποτισμένων φρούτων (με οποιοδήποτε υπόλοιπο υγρό) και στους κομμένους ξηρούς καρπούς.

Ψήσε την τούρτα:

Ρίξτε το βούτυρο στο προετοιμασμένο τηγάνι, λειαίνοντας το πάνω μέρος με σπάτουλα. Καλύψτε το πάνω μέρος με χαρτί περγαμηνής ή αλουμινόχαρτο για να αποφύγετε το over-καφέ
Ψήνετε για 2 1/2 έως 3 ώρες, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.

Δροσερή και ώριμη η τούρτα:

Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο τηγάνι για 20 λεπτά, μετά μεταφερθείτε σε συρμάτινο ράφι. Εάν το επιθυμείτε, βουρτσίστε το ζεστό κέικ με επιπλέον μπράντι ή ρούμι. Τυλίξτε σφιχτά σε πλαστικό περιτύλιγμα και αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.

Προαιρετικά
Για πιο πλούσια γεύση, «ταΐστε» το κέικ κάθε εβδομάδα βουρτσίζοντας το με μπράντι ή ρούμι, στη συνέχεια τυλίγοντας το σφιχτά.

Λεπτομέρειες
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά (συν χρόνος μούλιασης)
Ώρα Μαγειρέματος: 2 1/2 έως 3 ώρες
Συνολικός Χρόνος: 3 1/2 έως 4 ώρες (συν μούλιασμα)

Μερίδες: 12-16 φέτες

Συμβουλές
Διακοσμήστε με marzipan και royal icing για ένα κλασικό Χριστουγεννιάτικο look.
Για μη αλκοολούχη έκδοση, μουλιάστε τα φρούτα σε χυμό πορτοκάλι ή μήλου.
Αυτή η τούρτα αποθηκεύεται καλά για αρκετές εβδομάδες, καθιστώντας την ιδανική για δώρα ή προετοιμασία μπροστά!
Αυτό το Υπερ-Υγρό Πλούσιο Χριστουγεννιάτικο Κέικ θα γεμίσει το γιορτινό σας τραπέζι με ζεστασιά, χαρά και το αλάνθαστο άρωμα των Χριστουγέννων! 🎄 🍒✨

ΠΗΓΗ  Lorena Recipes

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!