Συνταγή για σαλάτα του Καίσαρα με σολομό, μόνο με 2 υλικά

Appetizing and large toast with poached egg, salmon, arugula and cream sauce on a black plate. Healthy Breakfast seafood

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι από της αγαπημένες μου. Αν υπάρχει στο μενού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπει στην παραγγελία μου.

Το ντρέσινγκ του Καίσαρα είναι για μένα πολύ umami, μιας και δεν είμαι άνθρωπος της μαγιονέζας, έτσι, σκέφτηκα ότι η γεύση αυτή, θα ταίριαζε με τη γεύση του σολομού.

Αυτός ο σολομός, λοιπόν, ετοιμάζεται σε 15 λεπτά το πολύ και μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και σε επίσημο τραπέζι, με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης θα ήταν πεντανόστιμος, κομμένος σε φέτες, σε μία διαφορετική σαλάτα του Καίσαρα.

Τα περισσεύματα μπορούν να τυλιχτούν σε τορτίγια με επιπλέον σάλτσα Ceasar, μαρούλι και ψιλοκομμένα σαλατικά.

Σολομός του Καίσαρα με 2 υλικά

Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 175 γρ. το καθένα)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σαλάτας του Καίσαρα (από το κατάστημα), χωρισμένη
  • αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε τον σολομό στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε 1 – 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Caesar πάνω από κάθε φιλέτο.

Ψήνουμε τον σολομό για 12 έως 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του, γυρνώντας το στο γκρίλ το τελευταίο λεπτό.

Με πινέλο ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι, αλείφουμε κάθε φιλέτο με την υπόλοιπη σάλτσα του Καίσαρα, σαν γλάσο, μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις..

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!