Συνταγή για γλυκό με μπισκότα και κρέμα κάστανου

This butter board features a combination of butter and hazelnut chocolate spread applied side by side, creating a striking contrast of white and brown textures. Topped with coffee beans, hazelnuts, grated almonds, and mixed nuts, it delivers a rich and indulgent experience. Served with crackers, it makes a perfect edible and visually appealing board for sharing.

Τα κάστανα είναι ιδανικά για κρέμες, μους και μπισκοτογλυκά.

Λόγω της γεύσης και υφής τους, οι κρέμες παραμένουν δεμένες και πλούσιες.

Ιδανικά σερβίρεται μετά από το δείπνο ως επιδόρπιο αλλά και με τον καφέ.

Αν θέλουμε να παραλείψουμε τα μπισκότα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνο την κρέμα κάστανου.

Σε κάθε περίπτωση, σερβίρουμε με καβουρδισμένα χοντροκομμένα φουντούκια.

Γλυκό με κάστανα

Υλικά:

  • 500 γρ. καθαρισμένα κάστανα, βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400. γρ)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά, για σοκολατένια γεύση)
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • Για το σερβίρισμα:
  • καβουρδισμένα φουντούκια

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κάστανα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι η κρέμα να πήξει ελαφρά.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά στρώνουμε μπισκότα σε ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί.

Απλώνουμε την μισή κρέμα κάστανου και βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα.

Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα κάστανου και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες, το γλυκό και να μαλακώσουν λίγο τα μπισκότα.

Σερβίρουμε με σπασμένα καβουρδισμένα φουντούκια.

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις..

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!

Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!