Αυγά μάτια με σάλτσα πέστο σε προζυμένο ψωμί

The Viral Basil Pesto Fried Eggs with Tomatoes

Τα τηγανητά αυγά με σάλτσα πέστο πάνω σε προζυμένιο φρυγανισμένο ψωμί, είναι η τέλεια επιλογή για ένα πλούσιο πρωινό, όταν ο χρόνος είναι ευγενικός μαζί μας.

Η κρεμώδης υφή του αυγού και η αρωματική πινελιά του πέστο γίνονται ο τέλειος καμβάς, για να προσθέσουμε υλικά φτιάχνοντας τον τέλειο συνδυασμό, για τα γούστα μας.

Οι προσθήκες θα μπορούσαν να είναι: τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα.

Επίσης φρέσκα φύλλα ρόκας ή ντοματίνια.

Λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα σριράτσα, ιδανικά πάνω στον κρόκο.

Τηγανητά αυγά σε σάλτσα πέστο

Υλικά:

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. πέστο (έτοιμο ή χειροποίητο)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • φλοίδες παρμεζάνας (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Για το σερβίρισμα:

  • προζυμένιο ψωμί φρυγανισμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Σπάμε τα αυγά προσεκτικά στο τηγάνι, προσέχοντας να διατηρήσουμε τον κρόκο ολόκληρο.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν την επιθυμητή υφή (σφιχτή ή μελάτη).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε πάνω στα αυγά τις δύο κουταλιές πέστο.

Τα σερβίρουμε ζεστά πάνω σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί και ξύνουμε από πάνω φλοίδες παρμεζάνας.

 

 

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις..

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!

Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!