Το μυστικό για να μη μυρίζει ποτέ ξανά ο κάδος σκουπιδιών σου

3890

Από τη στιγμή που πετάς τα σκουπίδια, θα πρέπει να μην τα βλέπεις και να μην τα σκέφτεσαι. Αλλά μερικές φορές, ανάλογα με το τι πετάς μέσα στα σκουπίδια, μπορεί να προκαλέσει στον κάδο απορριμμάτων μια απαίσια, παρατεταμένη μυρωδιά που δεν φεύγει μέχρι να τα πετάξεις στους κάδους περισυλλογής στο πεζοδρόμιο.

Η οσμή ενός κάδου απορριμμάτων προκαλείται συνήθως από την αποσύνθεση των τροφίμων. Καθώς αυτό αρχίζει να συμβαίνει, η ποσότητα των μικροβίων αυξάνεται ενώ καταναλώνουν την αποσύνθεση, γεγονός που οδηγεί σε εκπομπή χημικών ουσιών που κάνει τα σκουπίδια να μυρίζουν απαίσια.

Αν αυτό είναι κάτι με το οποίο δεν θέλεις άλλο να ασχολείσαι, τότε πρέπει να δεις ένα δημοφιλές TikTok hack που υπάρχει και σίγουρα θα σε βοηθήσει. Σύμφωνα με τη Demand Sage, περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν κατεβάσει αυτή την εφαρμογή και 1,5 δισεκατομμύρια τη χρησιμοποιούν ενεργά κάθε μήνα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένας ατελείωτος αριθμός βίντεο για να τα μελετήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για συμβουλές καθαρισμού, οι οποίες είναι οι πιο χρήσιμες για να παρακολουθήσεις. Αν είσαι έτοιμη να απολαύσεις ξανά τη μυρωδιά του σπιτιού σου, χωρίς τη μυρωδιά των σκουπιδιών να σε ενοχλεί, ρίξε μια ματιά στα απλά βήματα που μπορείς να κάνεις για να το πετύχεις.

Η δύναμη των αιθέριων ελαίων 
Ο χρήστης του TikTok, γνωστός ως The House for Hosting, μας έκανε χάρη αποκαλύπτοντας ένα απλό hack για έναν κάδο απορριμμάτων που μυρίζει πιο φρέσκα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δύο αντικείμενα: κομμάτια από τσόχα και αιθέρια έλαια της επιλογής σου. Σύμφωνα με το βίντεο, θα χρειαστείς δύο μαξιλαράκια ή κομμάτια υφάσματος από τσόχα ανά κάδο απορριμμάτων. Αφού προσθέσεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου, μπορείς να τα κολλήσεις στο εσωτερικό του κάδου γύρω από το πάνω άκρο. Αφού τελειώσεις, μπορείς στη συνέχεια να τοποθετήσεις μια σακούλα σκουπιδιών και δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις τα μαξιλαράκια ξανά για περίπου ένα μήνα.

 

@thehouseforhosting Cleaning hack! Make your trash cans smell better with this trick Felt pads and essential oil’s! #cleantok #cleaning #tidy #cleanhacks4u #cleaning #fyp ♬ original sound – Hailey

 

Διαφορετικά hacks για να δοκιμάσεις 
Αν δεν έχεις κανένα μαξιλαράκι από τσόχα τριγύρω, η χρήστης του TikTok Sabrina Soto συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις αντ’ αυτού μια μπατονέτα. Το σύγκεκριμενο hack είναι πολύ παρόμοιο με το προηγούμενο, καθώς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικές σταγόνες από οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο σε μια μπατονέτα, αλλά αντί να την κολλήσεις πάνω στον κάδο απορριμμάτων, μπορείς απλά να την αφήσεις να καθίσει στον πάτο. Στη συνέχεια, απλά πρόσθεσε μια σακούλα σκουπιδιών και είσαι έτοιμη.

Αν δεν σου αρέσει να χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια, η Jumoke Jackson έχει προσφέρει τρεις εναλλακτικές συμβουλές σε ένα βίντεο μέσω του TikTok. Πρώτον, αυτή η χρήστης του TikTok συμβουλεύει να βάλεις τον κάδο απορριμμάτων σου εφημερίδες ή χάρτινες σακούλες, επειδή έχουν την ικανότητα να απορροφούν τις μυρωδιές. Τέλος, ένας ακομα τρόπος αποφύγεις των οσμών είναι να  συμβουλεύει να γεμίσεις μια σακούλα τροφίμων με μαγειρική σόδα και να την αφήσεις στον πάτο του καλαθιού απορριμμάτων. Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές και θα πρέπει να αντικαθίσταται περίπου κάθε εβδομάδα. 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!