Ποια λέξη δεν πρέπει να αναζητήσετε ποτέ στην Google – Πώς μια γυναίκα έχασε 305.000 ευρώ

63

Μία ολόκληρη περιουσία στοίχισε μία απλή αναζήτηση στην Google σε μία γυναίκα , η οποία έχασε 305.000 ευρώ.

Η Αυστραλή Jo O’Brien, πέτυχε διακανονισμό διαζυγίου ύψους 500.000 δολαρίων Αυστραλίας, τα οποία αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσό σε ευρώ. Τα χρήματα μπήκαν σε επενδυτικό λογαριασμό όμως στην συνέχεια εξαφανίστηκαν. Η O’Brien έστειλε τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού σε μια σελίδα σύγκρισης επιτοκίων, που όπως αποδείχθηκε ήταν ψεύτικη.

Η γυναίκα αναζήτησε στην Google τον όρο «Τα καλύτερα επιτόκια επενδύσεων ορισμένου χρόνου». Η αναζήτηση της Google της έβγαλε την ψεύτικη σελίδα στους πρώτους συνδέσμους. Όπως αποδείχθηκε όμως η σελίδα είχε δημιουργηθεί από απατεώνες.

Την επόμενη μέρα, η Jo δέχθηκε τρεις κλήσεις από άνδρες που δήλωσαν υπάλληλοι διαφορετικών εταιρειών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι άνδρες χρησιμοποίησαν πραγματικά ονόματα υπαλλήλων από αυτές τις εταιρίες. Η γυναίκα έλεγξε τα ονόματα στις ιστοσελίδες των εταιριών και τα τηλέφωνα από τα οποία δέχθηκε την κλήση και όλα έδειχναν εντάξει. Οι άνδρες της πρόσφεραν καλύτερα επιτόκια για τις καταθέσεις της.

Στην συνέχεια, οι απατεώνες έδωσαν στην Jo έναν λογαριασμό στην National Australia Bank, ισχυριζόμενοι πως ο λογαριασμός δημιουργήθηκε για εκείνη και ήταν συνδεδεμένος με το τοπικό κατάστημα στην Μελβούρνη. Η Jo μετέφερε τα χρήματα εκεί, όμως σύντομα θα μάθαινε την πικρή αλήθεια. Τα χρήματα που έστειλε πήγαν σε έναν εταιρικό λογαριασμό και από εκεί έφυγαν για offshore εταιρία.

«Μου είπαν: “Ορίστε ο αριθμός του λογαριασμού όταν θα είστε έτοιμη να κάνετε την πρώτη μεταφορά’», αφηγήθηκε η Jo. «Δεν ήταν βιαστικό, δεν μου φάνηκε ύποπτο ή κάτι τέτοιο».

Η Jo έλαβε μήνυμα από την τράπεζά της, για να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους, καθώς υπήρχαν υποψίες πως είχε πέσει θύμα απάτης.

Η τράπεζα επέτρεψε να γίνει η μεταφορά, καθώς ήταν από την ίδια την Jo, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις τράπεζες. Συνολικά έγιναν πέντε ξεχωριστές συναλλαγές ύψους 500.000 δολαρίων Αυστραλίας, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!