«Διονύση ξεχνάς …..και ψεύδεσαι και ξεχνάς» θα μπορούσαμε να πούμε απευθυνόμενοι στον Κύριο Ανταυτού Διονύση Λυκούδη παραφράζοντας την αξέχαστη ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου «Σούζι τρως ….. και ψεύδεσαι και τρως» !!!

Που θυμήθηκα τώρα τη Βλαχοπούλου και τη Σούζι (την ευτραφή κυρία στην ταινία που προβάρει το φόρεμα, αλλά δεν της μπαίνει γιατί….τρώει τον αγλέουρα και ψεύδεται στη μοδίστρα πως ….δεν τρώει) και την συγκρίνω με τον αντιδήαμρχο Διονύση Λυκούδη?

Μα με αφορμή το μεγαλειώδες ψεύδος στο fb του Διονυσίου Λυκούδη (μεγάλε έχεις κάνει σκόνη την επικοινωνιακή πρακτική του Τραμπ….) ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη γενική κατακραυγή από άκρου εις άκρον της Κεφαλονιάς πως «έργα γίνονται μόνο στο Αργοστόλι» έδωσε μια αφελέστατη δικαιολογία που ακόμα και τα μικρά παιδιά γελάνε. Αν και σιγά τα έργα ρε μεγάλε… άσε που μόνο εσύ βλέπεις «το νέο Αργοστόλι» και κανένας άλλος (ούτε καν ο Παρίσης….) αφού είναι στον ύπνο σου !!!

Έγραψε λοιπόν ο Κύριος Ανταυτού προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα :

«Αυτά τα χρήματα για τα έργα που γίνονται στο Αργοστόλι έχουν έλθει στο νησί από τον Δήμο πολλά χρόνια πριν και από άλλες κυβερνήσεις της χώρας. Η παρούσα δεν έχει δώσει ευρώ για νέα έργα έτσι ώστε μετά την πρωτεύουσα να δημιουργήσουμε ανάλογη εικόνα στην περιφέρεια».

Δείτε λοιπόν τα ψέματα του Κυρίου Ανταυτού και τι ξεχνάει:

Πρώτο ψέμα και πρώτη ξεχασιά: Ναι τα έργα των τριών αναπλάσεων στο Αργοστόλι (πλατεία, οδός Βαλλιάνου και παραλία) εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων «από άλλες κυβερνήσεις» το 2012, αλλά τα χρήματα που πληρώθηκαν ήλθαν από …την «παρούσα κυβέρνηση» το 2017 και το 2018 !!!

Δεύτερο ψέμα και δεύτερη ξεχασιά: Το έργο της ανάπλασης της Κυανής Ακτής «στο δυτικό παραλιακό μέτωπο του Αργοστολίου» που όμως είναι …. «το βορινό παραλιακό μέτωπο» μιας και ο Κύριος Ανταυτού έχει μπερδέψει τα σημεία του ορίζοντος, ΔΕΝ «έχουν έλθει από άλλες κυβερνήσεις» αλλά από το….δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να πάνε σε κάποιο άλλο σημείο του νησιού !!!!

Τρίτο ψέμα και τρίτη ξεχασιά: Το έργο της αφαλάτωσης του νερού του Αργοστολίου γίνεται (θα γίνει τέλος πάντων…) με χρήματα που ήλθαν στο νησί από την «παρούσα κυβέρνηση» και όχι από «άλλες κυβερνήσεις της χώρας» !!!

Τέταρτο ψέμα και τέταρτη ξεχασιά: Και τα χρήματα για το έργο του Γηροκομείου
«οι άλλες κυβερνήσεις»…. τα πήρανε το 2014 και τα ξανάδωσε …. «η παρούσα κυβέρνηση» το 20176 !!!!

Πέμπτο ψέμα και πέμπτη ξεχασιά :  Από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η κυβέρνηση έχει δώσει πολύ πρόσφατα 814.207 ευρουλάκια ζεστά από τα οποία τα 321.307 ευρώ για παιδικές χαρές στα χωριά, 305.000 ευρώ για μηχανήματα έργων και 187.900 ευρώ για σχολικά κτίρια.

Θα σταματήσουμε εδώ γιατί ο κατάλογος του τι χρήματα «έχουν έλθει στο νησί πολλά χρόνια πριν και από άλλες κυβερνήσεις της χώρας» και τα οποία ….ποτέ δεν έχουν έλθει και πόσο μεγάλο ψεύδος είναι ότι «Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δώσει ευρώ για νέα έργα»,  είναι ατελείωτος.

Θα αναφέρουμε μόνο:
• Το τεράστιο, το μοναδικής αξίας έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού Πόρου Σκάλας που η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να το λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2018, εγκυμονεί τον κίνδυνο, να επιστρέψει ο δήμος στην Ευρωπαϊκή επιτροπή όπως η ίδια έχει παραδεχτεί τα….12 εκατομμύρια που έχει πάρει ο δήμος από την «παρούσα κυβέρνηση»!!!
• Το ζωτικής σημασίας έργο για το Φισκάρδο του Κόμπακτ Βιολογικού Καθαρισμού που ενώ «Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δώσει ευρώ για νέα έργα» στο Δήμο όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Κύριος Ανταυτού, εν τούτοις κάθε χρόνο…. εγγράφονται στο πρόγραμμα 800.000 ευρώ και τα οποία λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής δεν αξιοποιούνται !!!!!

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν με άλλα 800.000 ευρώ ακόμη και για το έργο «Έργα διαμόρφωσης παραλίας Λουρδάτων- ανάπλασης οδού παραλίας Λουρδά».
Ξεχασμένο λοιπόν και τα δύο έργα Φισκάρδου και Λουρδά λόγω ανικανότητας βρίσκονται σε κάποιο συρτάρι του Μεγάρου !!!

• Και φυσικά το τελευταίο έργο που χρηματοδοτήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση «που δεν δίνει ευρώ για νέα έργα» και για το οποίο ο κύριος Ανταυτού ως άλλη Σούζι …. «και ψεύδεται …και ξεχνάει» είναι το έργο της ανάπλασης της πλατείας των Βλαχάτων που η δημοτική αρχή και «οι άλλες κυβερνήσεις της χώρας» το είχαν παρατημένο και ξεχασμένο 8 χρόνια τώρα και χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα με 205.000 ευρώ από «την παρούσα κυβέρνηση» και το Υπουργείο Περιβάλλοντος!!! Και αν δεν θυμάται για πιο έργο λέμε και προκειμένου να εκτίθεται ψευδόμενος ας δει την απόφαση 265/2018 του δημοτικού συμβουλίου την οποία ….ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο πριν μια εβδομάδα στις 2 Οκτωβρίου.

Και βέβαια μια και ανοίγει το παιγνίδι ο Κύριος Ανταυτού λέγοντας ότι «Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δώσει ευρώ για νέα έργα» στην περιφέρεια θα πούμε ότι κι έτσι να είναι, η δημοτική αρχή έχει λεφτά με το τσουβάλι. Δικά της λεφτά ! Τώρα το που πάνε είναι….άλλη υπόθεση!

Γιαυτό και ψεύδεται και…δεν θυμάται ο Κύριος Ανταυτού -σαν τη Σούζι της Βλαχοπούλου- όταν λέει πως λεφτά δεν υπάρχουν γι’αυτό και δεν γίνονται έργα στα χωριά, όταν:

• Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει τα 8 χρόνια της θητείας της η δημοτική αρχή Παρίση – Λυκούδη από τα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης και όμως δεν έχει φτιάξει για κάποια ψωροχιλιάρικα την «εικόνα ντροπής» για ολόκληρη την περιοχή της Σάμης την πεζογέφυρα του Καραβόμυλου και είναι και από πάνω (αλήθεια το θυμάται ο ίδιος;;;;;) ο Κύριος Λυκούδης και αντιδήμαρχος Σάμης !!!!
• Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει η δημοτική αρχή στα 8 χρόνια της θητείας της από τις ανεμογεννήτριες και όμως η Πύλαρος κάθε χρόνο πνίγεται σε κάθε νεροποντή !!!!
• Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ έχει ζεστό χρήμα κάθε χρόνο το λιμενικό ταμείο (που θάταν βεβαίως περισσότερα αν δεν υπήρχαν «περίεργες» ρυθμίσεις χρεών…) και τα οποία πάνε σε μεγάλο βαθμό «στο γάμο του Καραγκιόζη» !!!! Ούτε μια πλωτή εξέδρα για να δένουν τα κότερα στο Φισκάρδο δεν φτιάξατε !!!

Δεν τα ξέρει ΟΛΑ ΑΥΤΑ ο Κύριος Ανταυτού ;

Βεβαιως! και τα ξέρει και τα θυμάται, αλλά …το παίζει Σούζι !!!

Ας όψεται ο αδελφός Μπάκης που γίνεται και … ψεύτης και ….δεν θυμάται, προκειμένου να δει το αδελφάκι υποψήφιο καταρχήν και στη συνέχεια βουλευτή, υπουργό, πρωθυπουργό !!!!

Δημιουργεί λοιπόν το κλίμα ο κ. Λυκούδης λέγοντας… «δεν μας δίνει ευρώ η παρούσα κυβέρνηση για νέα έργα έτσι ώστε μετά την πρωτεύουσα να δημιουργήσουμε ανάλογη εικόνα στην περιφέρεια» και ευελπιστούμε ….στη Δευτέρα Παρουσία !

Για να έλθει σε λίγες ημέρες ο Σωτήρας, συγνώμη …ο Μπάκης, που θα δώσει τις προτάσεις – λύσεις υπό μία προϋπόθεση βέβαια. Ψηφίστε με και θα σας κάνω, θα σας φτιάξω, θα σας δείξω, θα, θα, θα, θα !!!!

Γιαυτό και ο κ.  Διονύσης Λυκούδης διαμηνύει -ως άλλος μάντης Τειρεσίας- ενθυμούμενος τα νιάτα του τότε που διακήρυττε την άλλη «αλλαγή» του Αντρέα και του ΠΑΣΟΚ για να φύγει η «επάρατος δεξιά» .Τώρα είναι λεπτομέρεια πως ….ευαγγελίζεται τον ερχομό της !!!!

«Η πολιτική αλλαγή στην χώρα είναι ‘’προ των πυλών’’ και ολόκληρο το νησί θα ‘’φύγει μπροστά’’» συνιστώντας προς ….τα ψηφαλάκια μόνο «Λίγη υπομονή…!!!».

Αγαπητέ κ. Λυκούδη η μοναδική υπομονή που σε διαβεβαιώνω πως υπάρχει στους Κεφαλονίτες είναι για τους …επτά συν ένα μήνα που μείνανε μέχρι τις δημοτικές εκλογές !!!

Έτσι κι αλλιώς οι βουλευτικές φαίνεται ότι έπονται των δημοτικών εκλογών !!! Η υπομονή όλη δική σου!

Ο Σχολιαστής

4 Σχόλια

Comments are closed.