ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ: Οι πολίτες και γνωρίζουν και δεν ξεχνούν και στην κάλπη τιμωρούν

138

Αν και σε ελάχιστες ημέρες έρχονται οι ευρωεκλογές, έχω την εντύπωση ότι η πλειοψηφία των πολιτών ασχολείται ελάχιστα να μάθει ποιοι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν οι δικοί μας ευρωβουλευτές να επηρεάσουν την πολιτική των Βρυξελλών. Πάντως, άπαντες γνωρίζουν ότι κάποιοι ευρωβουλευτές μας, διέσυραν την χώρα μας διεθνώς, ενώ οι ασύλληπτα υψηλές αποδοχές τους αποτελούν πρόκληση για τον λαό μας.

Οι πολίτες προσερχόμενοι να ψηφίσουν και γνωρίζουν και το κυριότερο δεν ξεχνούν, παρά του αντιθέτου που κάποιοι πιστεύουν, το έγκλημα των Τεμπών, το ανοσιούργημα της συγκάλυψης των αιτίων που το προκάλεσαν και την αδιανόητη “αθώωση” του Κώστα Καραμανλή. Οι πολίτες πηγαίνουν να ψηφίσουν έχοντας κατά νου τον διασυρμό της χώρας από τις τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων για τις οποίες ουδείς έχει τιμωρηθεί, αλλά και την καταδίκη της χώρας μας από το ευρωκοινοβούλιο για την έλλειψη κράτους δικαίου. Και πώς μπορούμε να έχουμε κράτους δικαίου, όταν οι επικεφαλής της δικαιοσύνης είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση, όπως διορισμένοι είναι και οι διοικητές των δημόσιων οργανισμών, αρκεί να είναι φίλα προσκείμενοι προς αυτή;

Εκατομμύρια συνταξιούχοι και εργαζόμενοι συμπολίτες μας πηγαίνουν να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι θα είναι τυχεροί αν η ακρίβεια τους επιτρέψει να τη “βγάλουν” έως τις 20 του μηνός, που χρόνια τώρα τη ξορκίζουμε με τις φαιδρότητες των καλαθιών και προσφάτως με επιστολές  εντυπωσιασμού και  φυσικά άνευ ουσίας προς την Πρόεδρο της Κομισιόν. (Σύμφωνα όμως με τον Πρωθυπουργό, υπάρχει και η εκκλησία για να προσφέρει βοήθεια στους πτωχούς… εκεί καταντήσαμε!) Όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας βλέπουν τον μαρασμό της υπαίθρου, τη χαμηλή παραγωγικότητά μας, τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων μας και τον καθημερινό δημογραφικό μαρασμό της και διερωτώνται για ποιο λόγο η κυβέρνηση σπαταλά τόσο άσκοπα τα χρήματα των φορολογουμένων για δήθεν προστασία του περιβάλλοντος, αλλά δεν δίνει απλόχερα κίνητρα ώστε να τεκνοποιούν τα νέα ζευγάρια; Ως φαίνεται όμως η κυβέρνηση προσδοκά αύξηση γεννήσεων από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που ασθμαίνουσα έσπευσε να νομοθετήσει, ώστε να καταστήσει τη χώρα μας το μοναδικό ορθόδοξο κράτος στον κόσμο που έχει νομοθετήσει αυτό το τερατούργημα.

Οι συμπολίτες μας που είχαν την ατυχία να αρρωστήσουν και να καταφύγουν στο ΕΣΥ γνωρίζουν τη θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία μας, αλλά και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρει τις υπηρεσίες του το ιατρικό προσωπικό. Όσο για τη θλιβερή μας δημόσια διοίκηση, εκεί ο χρόνος πάγωσε. Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Ήταν και παραμένει η πρωταγωνίστρια της καθημερινής ταλαιπωρίας όλων μας και ο βασικός αντιαναπτυξιακός παράγοντας της χώρας μας.

Οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται την ασκούμενη εξωτερική πολιτική που οδηγεί σε συνεχώς τεταμένες σχέσεις με τις όμορες χώρες μας, και ανοήτως υπερηφανευόμαστε για την συνεχή αύξηση του οπλοστασίου μας που οδηγεί  στη συνεχή οικονομική αφαίμαξη του λαού μας. Η ειρήνη είναι καλύτερη ακόμη και από εκατό πυρηνικά όπλα!

Την ίδια ώρα, το χρέος της χώρας έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη -οι παραινέσεις του συνετού διοικητή της ΤτΕ δεν εισακούονται-  και η μείωσή του χρέους ως προς το ΑΕΠ δεν είναι ουσιαστική αλλά είναι ελέω πληθωρισμού, που έχει γονατίσει τον λαό. Και αν δεν υπήρχαν και οι τεράστιοι πόροι της ΕΕ που και αυτοί διανέμονται βάσει ταμειακών κριτηρίων και μεταξύ φίλων επιχειρηματιών, τα χάλια μας θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα. Και με ποια σοβαρότητα τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά; Με χαριτωμένα δήθεν αστειάκια αυτοσαρκασμού στο Tik Tok για να πιάσουμε τους νεολαίους λες και είναι ανόητοι.

Και ενώ αυτή είναι η πραγματική εικόνα της χώρας, έχουμε τους επαγγελματίες διαστρεβλωτές της αλήθειας που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε σε μία ουτοπική χώρα.

Δυστυχώς πάμε στις εκλογές, αλλά αυτή τη φορά δεν έχω διάθεση να “τρέξω”… Οι αρχές της ΝΔ με τις οποίες χρόνια γαλουχήθηκα και για τις οποίες χρόνια αγωνίστηκα, έχουν βάναυσα καταπατηθεί και αλλοιωθεί, ενώ ο πολιτικός και ιδεολογικός προσανατολισμός της έχει αλωθεί από αλλότριους παρεισφρήσαντες πολιτικούς καιροσκόπους. Πάντως οι πολίτες και γνωρίζουν και δεν ξεχνούν για αυτό και στην κάλπη τιμωρούν.

Σημείωση

Σε αυτές τις εκλογές, εμείς που αγαπάμε τη ΝΔ και την πρόοδο της χώρας, οφείλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, γιατί σίγουρα μας αξίζει μία καλύτερη Ελλάδα, μία καλύτερη και  αυθεντική ΝΔ.

* Ο  Παύλος Παπαδάτος είναι Επικοινωνιολόγος – Οικονομολόγος

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!