ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ: Ταξίδι με την καπετάνισσα Μαριέττα Βυθούλκα στο τιμόνι! (pics & vid)

Της Ελένης Δ. Χιόνη
Εγγραφείτε και αποκτήστε πρόσβαση στο αποκλειστικό μας περιεχόμενο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε ρεπορταζ στο ΑΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ της Levante Ferries, ούτε το πρώτο μας ταξίδι με την cpt Μαριέττα Βυθούλκα τη μοναδική Καπετάνισσα της Ελληνικής Ακτοπλοϊας.

Το σημερινό μας ταξίδι έχει μια πρωτοτυπία. Γυναίκες “καταλαμβάνουν” τη Γέφυρα του πλοίου και παίρνουν στα χέρια τους την κατάσταση στη διαδρομή Σάμη – Πάτρα!

Η επιβίβαση

Στο λιμάνι της Σάμης συναντήσαμε τη Βίκυ Κοκολίνη,  διασώστρια – εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ και ….έδεσε το σενάριο! Πάμε να τους σώσουμε!

Με το που βγήκε το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ από το λιμάνι της Σάμης οργανώθηκε η “κατάληψη”.

Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ακτυπης η Υπαρχος Μαριέττα Βυθουλκα και η Ανθυποπλοιαρχος Μπιμπου Αικατερίνη

Ο καπετάνιος Ανδρέας Ακτύπης αποσύρθηκε σε διοικητικές εργασίες και η καπετάνισσα Μαριέττα Βυθούλκα ανέλαβε τη διακυβέρνηση του πλοίου στη διαδρομή Σάμη – Πάτρα.

Η cpt Μαριέττα Βυθούλκα και η Ανθυποπλοιαρχος Μπίμπου Αικατερίνη
Τι κάνει μια καλή Επτανήσια οικοδέσποινα και καπετάνισσα;

Τρατάρει τους καλεσμένους της! Ο μάγειρας (στα πλοία οι μάγειρες αποκαλούνται μάγειρες και όχι σεφ) και το προσωπικό κουζίνας παίρνουν εντολή να ετοιμάσουν πρωινό για 4 κυρίες!

Απο αριστερά Μπιμπου Αικατερίνη ανθυποπλοιαρχος, Μαριέττα Βυθούλκα Υπάρχος, Ελένη Χιόνη kefaloniapress, Βίκυ Κοκολίνη εκπαιδεύτρια ΕΚΑΒ
Υπαρχος Μαριεττα Βυθουλκα, Β’ μάγειρας Παπαδομιχελακης Βασίλειος (κέντρο), Γιωργος Αλεξανδρής χυτροκαθαριστης (αριστερά)
Δεξιά: Βυθουλκα Μαριεττα Υπαρχος, Μπιμπου Αικατερίνη ανθυποπλοιαρχος, Αριστερά: Γιωργος Αλεξανδρής χυτροκαθαριστης και Βίκυ Κοκολίνη διασώστρια ΕΚΑΒ
Εντατικό μάθημα διάσωσης

Η cpt Μαριέττα Βυθούλκα εκμεταλλεύεται την παρουσία της διασώστριας του ΕΚΑΒ Βίκυς Κοκολίνη, για να οργανώσει ένα εντατικό μάθημα διάσωσης στη διάρκεια του ταξιδού.

Βίκυ Κοκολίνη εκπαιδεύτρια διασώστρια ΕΚΑΒ

Για τους καπετάνιους είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση σε διασώσεις αλλά οι γνώσεις και οι τεχνικές συνέχεια βελτιώνονται στα σχέδια διάσωσης. Το πλήρωμα της γέφυρας που είχε βάρδια, πήρε ένα εντατικό μάθημα από την έμπειρη εκπαιδεύτρα του ΕΚΑΒ Βίκυ Κοκολίνη στη διάσωση από επιληπτική κρίση ή κατάρευση ανθρώπου, στη διάσωση απο πνιγμό, από φαγητό και τη λειτουργία του απινιδωτή.

Το πλήρωμα που μας πάει και μας φέρνει

Η cpt Μαριέττα Βυθούλκα μας ζήτησε να σας παρουσιάσουμε όλο το πλήρωμα της βάρδιας, τους ανθρώπους που θα μας ταξιδέψουν αυτή τη σεζόν από την Πάτρα στην Σάμη και την Ιθάκη.

Η καρδιά του πλοίου

Η καρδιά του κάθε πλοίου ειναι η μηχανή και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί κάτω απο συνθήκες έντονης πίεσης (ο θόρυβος και η ζέστη είναι στο ζενίθ). Είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνουμε στη μηχανή πλοίου εν πλω. Και εδω μια ευχάριστη έκπληξη, μια κυρία η Μαρία Μαντά, Γ’ Μηχανικός.

Τους ευχαριστούμε θερμά που μας το επέτρεψαν και διέθεσαν λίγο απο το χρόνο τους για τη φωτογράφιση (κουβέντα αδύνατον να γίνει απο το θόρυβο).

Από αριστερά: Α’ μηχανικός Παναγιωτόπουλος Χρήστος, Β’ μηχανικός Μαντά Μαρία, Γ’ μηχανικός Πολλης Ιωάννης, ηλεκτρολόγος Παπαλουκάς Γεώργιος, Α’ μηχανοδηγός Φωτόπουλο Σπυρίδων
Α’ μηχανοδηγός Φωτόπουλος Σπυριδων και Ναυτης Τζάνος Γεώργιος
Γ’ μηχανικός Πολλης Ιωάννης
Στο “ξενοχοδείο”

Ολοι ξέρετε τους ανθρώπους  που μας προσφέρουν καφέδες, αναψυκτικά, σνακς και αυτούς που φροντίζουν να μη μας λείψει τίποτε στη διάρκεια του ταξιδιού. Ας τους γνωρίσουμε με τα όνομάτα τους.

Από αριστερά: προϊστάμενος αρχιθαλαμηπολος Δριβας Αναστάσιος, θαλαμηπόλος Στρακαντουνας Παναγιώτης,Β’ μάγειρας Παπαδομιχελακης Βασίλειος, Επικουρος Ιωάννου Μαρία και θαλαμηπόλος Κόκλας Διονύσιος
Προϊστάμενος αρχιθαλαμηπολος Δρίβας Αναστάσιος και θαλαμηπόλος Κόκλας Διονύσιος
Προϊστάμενος οικονομικος Γιαννοπουλος Ξενοφων
Στην πλώρη του πλοίου ο Ναυτης Σεριατος Δημήτριος
Η καπετάνισσα οδηγεί το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ στο λιμάνι

Πλησιάζουμε στο λιμάνι της Πάτρας. Ο καπετάνιος Ανδρέας Ακτύπης ως πρώτος καπετάνιος, με μια ευγενική χειρονομία δίνει εντολή στην καπετάνισσα Μαριέττα Βυθούλκα: “Καπετάνισσα Μαριέττα, δικό σου”.
Άστραψαν τα μάτια της καπετάνισσας ..” Μάλιστα καπετάνιε! Δικό μου.”

Ο cpt Ανδρέας Ακτύπης στέκεται διακριτικά πίσω της και η cpt Μαριέττα Βυθούλα οδηγεί το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ με απόλυτη ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας.

Το video ανέβηκε LIVE στη σελίδα του Kefaloniapress και έχει ξεπεράσει τις 10.000 θεάσεις.

Oι εικόνες που βλέπετε, την καπετάνισσα μπροστά και τον καπετάνιο ένα βήμα πίσω, δεν είναι αφίσες για τις 8ή Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μια πραγματικότητα για την οποία έχουν γίνει πολλοί αγώνες, δύσκολοι αγώνες από γυναίκες που διεκδίκησαν και διεκδικούν ισότητα στην εργασία, αγώνες και απο άνδρες που στάθηκαν και στέκονται συνοδοιπόροι.

Να επισημάνουμε ότι καμία από τις “κραταιές” ακτοπλοϊκές εταιρείες του Αιγαίου και της Κρήτης δεν έχει προάγει γυναίκα καπετάνιο και ας δουλεύουν δεκάδες γυναίκες στα πλοία τους. Το τόλμησε η Levante Ferries του Γιώργου Θεοδόση, Προέδρου της και του Στράτη Απέργη Γενικού Δ/ντη, μια μικρή Επτανησιακή ακτοπλοϊκή εταιρεία, αλλά η μεγαλύτερη του Ιονίου.

Γιώργος ΘΕΟΔΟΣΗΣ – Στρατής ΑΠΕΡΓΗΣ
Πιάσαμε λιμάνι!
Ο προϊστάμενος οικονομικός Γιαννοπουλος Ξενοφων, ο προϊστάμενος αρχιθαλαμηπολος Δρίβας Αναστάσιος, ο υπεύθυνος Λιμένων και Πρακτορείων Πυλαρινος Ιωάννης, ο ναυκληρος Μαρίνος Σωκρατης και η Υπαρχος Βυθουλκα Μαριεττα
Από αριστερά πλοίαρχος Ακτυπης Ανδρέας, Ναυτης Ηρακλης Γκογκακης, Ναυτης Καρουσος Σπυρίδων, Ναυτης Μανεντης Ελευθέριος, ναυκληρος Μαρίνος Σωκρατης, ναυτοπαις Αντωνάτος Αλέξανδρος , Ναυτης Σεριατος Δημήτριος, Υπαρχος Μαριεττα Βυθουλκα.

Ο καπετάνιος, η Υπαρχος, οι αξιωματικοί και το πλήρωμα του ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ της Levante Ferries, σας εύχονται καλή σεζόν και ταξίδια χαράς και διασκέδασης!

Για την Κεφαλονιά που ονειρευόμαστε!
Λ. Βεργωτή 50, Αργοστόλι
Τηλ. Κέντρο: 26712 00130, Studio: 2671023000
Fax: 26712 00131

© 2016-2023 kefaloniapress.gr. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος. Μέλος του Μητρώου Online Media. Αρ. Μητρώου 13639