ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Μια διαφορετική και σπάνια θεία λειτουργία  παρακολούθησαν  οι ευσεβείς πιστοί  την Κυριακή το πρωί στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στο Αργοστόλι.

Ήταν μια ευλογημένη Κυριακή , πλούσια σε πνευματικότητα, μία σπάνια Θεία Λειτουργία ,που συλλειτουργήσαν ο Αρχιμανδρίτης Σπυριδων Πέτεινατος , με τον Π. Γεώργιο Σταθουλη , πλαισιωμένοι με την εξαιρετική Εκκλησιαστική μικτή  χορωδία του Μουσικού Ομίλου «Οι Λακωνίτες»  από το χωριό Λάκωνες Παλαιοκαστριτσας της Κέρκυρας , με μαέστρο την κα Ροζίνα Ανεμογιάννη ,Υποδιευθύντρια  του μουσικού σχολείου Κέρκυρας .

Η παρουσία της Εκκλησιαστικής Χορωδίας στη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία   αποτέλεσε ιδιαίτερο  πνευματικό γεγονός  και  τιμή για την Κεφαλονιά ,  την τοπική  Εκκλησία  και την Ενορία του Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας  . Προσέφερε  τη μοναδική αυτή ευκαιρία στο χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσευχηθεί με τους θεσπέσιους πολυφωνικούς ύμνους που ερμήνευσε η Χορωδία .

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ο Αρχιμανδρίτης  Σπυρίδων Πετεινάτος ευχαρίστησε την χορωδία  για την παρουσία της και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στο νησί μας και ευλογία στα προσκυνήματα που επισκέφτηκαν ,  τονίζοντας την εκκλησιαστική  και θρησκευτική ένωση των δυο νησιών , με τους δυο προστάτες Αγίους , τον Άγιο Γεράσιμο   και τον Άγιο Σπυρίδωνα , των οποίων πρέπει να ακολουθούμε τον βίο τους και τις πράξεις τους .

Ο  Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου « Οι Λάκωνες»  κ. Βασίλης Μιχαλάς  και η μαέστρος κα Ροζίνα  Ανεμογιάννη , ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία  και προσέφεραν μια εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα , στον πατέρα Σπυρίδωνα  , ο οποίος με τη σειρά του τους προσέφερε την εικόνα του Αγίου Γερασίμου .