ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Ολα όσα χρειάζεσαι για το Κεφαλονίτικο τραπέζι τση Μουρδουλοπέφτης

778

Στις προσπάθειες που κάνει το Kefaloniapress για την προβολή των επτανησιακών και αυθεντικών τοπικών εθίμων είναι και το σημερινό μας ρεπορταζ στο Κρεοπωλείο της οικογένειας Σταμούλη στο Αργοστόλι.

Η Μουρδουλοπέφτη (Τσικνοπέμπτη) είχε ονομαστεί έτσι γιατί εκείνη την ημέρα οι γυναίκες δεν έκαναν δουλιές του σπιτιού, τ άφηναν να μουρδουλέψει, γιατι τις απασχολούσε περισσότερο η κουζίνα.

Από τα άρθρα του Τάκη Τόκκα μάθαμε ότι στην προσεισμική Κεφαλονιά τα φαγητά της ημέρας ήταν αυτά που είχε η αυλή του κάθε νοικοκυριού,  κάποιο κουνέλι ή πιτσουνάκι μαγερεμένο σοφιγάδο ενώ το ορεκτικό ήταν αγκινάρες με μπόλικο μάραθο.

Μουρδουλοπέφτη: η Κεφαλονίτικη Τσικνοπέμπτη. Γράφει ο Τάκης Τόκκας

Σε όσους θέλουν να τιμήσουν την Μουρδουλοπέφτη , σας έχουμε πρόταση για το τραπέζι:

Κόκκορας σοφιγάδος

κουνέλι σάρτσα

μπούτι αρνιού στο φούρνο με χυλοπίτες (τότε έφτιαχναν σπιτικά ζυμαρικά το “τουμάσι” σημερινές χυλοπίτες),

χοίριο στο ταψί .

Και φυσικά τα ντόπια τυριά παραγωγής ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Αλλά και παραδοσιακά …βουτήγματα με τη σφραγίδα της ποιότητας “ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ”

Ολα αυτά και πολλά άλλα θα τα βρείτε στα Κρεοπαντοπωλεία ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ.

Η οικογένεια ΣΤΑΜΟΥΛΗ, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης,
σας εύχονται νόστιμη και χαρούμενη Μουρδουλοπέφτη!

 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!