Στο πιο ζωντανό σημείο του Αργοστολίου, κάτω από το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Λιθόστρωτο, γεννήθηκε πριν λίιγες μέρες ένα μεζεδοπωλείο διαφορετικό. Όχι μόνο γιατί τα πιάτα του είναι γευστικά, αλλά γιατί έχουν ψυχή.

Ονομάζεται «Οι Μερακλήδες» και δημιουργήθηκε από δύο νέους φίλους, τον Γεράσιμο Σπαθή και τον Σάμι Beqiri,

που αποφάσισαν να ενώσουν το όραμά τους, την αγάπη τους για την παράδοση και το θάρρος τους να ονειρεύονται.

📍 Μεζεδοπωλεῖον – Ταβέρνα – Οι Μερακλήδες στο Λιθόστρωτο
💬 Greek flavors with soul | Meze, tradition & friendship at the heart of Lithostroto

Δεσμεύτηκαν από την πρώτη μέρα να σε καλωσορίζουν «με μια ζεστή αγκαλιά γεμάτη αυθεντικές ελληνικές γεύσεις». Και το κάνουν — όχι μόνο με όσα προσφέρει το μενού, αλλά και με τη στάση ζωής τους.

Το μενού: Σαν να τρως με τη γιαγιά, αλλά σε πιάτο σεφ
Εδώ δεν μιλάμε για απλές συνταγές. Μιλάμε για μικρές ιστορίες της ελληνικής κουζίνας, που κάθε μία έχει τις ρίζες της στην παράδοση αλλά σερβίρεται με φροντίδα, σύγχρονη αισθητική και αγάπη:

🌿 Ανατολίτικο κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, γεμάτο αρώματα μπαχαρικών, σερβιρισμένο σε λαδόψωμο με σάλτσα εζμέ, φρέσκια σαλάτα και δροσερό γιαούρτι με μυρωδικά.
🍯 Φέτα σε φύλλο κρούστας με θυμαρίσιο μέλι Κεφαλονιάς και σουσάμι. Απλότητα που κουβαλά μνήμη και τόπο.
🍳 Αυγά μάτια σε πατάτες τηγανητές, με πάπρικα, αλάτι και ρίγανη. Η απόλυτη γεύση του μεσημεριανού των παιδικών μας χρόνων.
🍆 Μουσακάς στην πιο αυθεντική του μορφή — στρώσεις γεύσης, αναμνήσεων και παράδοσης.

Μερικά από τα πιάτα τους.

Κάθε πιάτο ετοιμάζεται με πειθαρχία, καθαρότητα και σεβασμό, σε μια κουζίνα που λειτουργεί με ρυθμό επαγγελματικής σκηνής. Ο Σάμι, σεφ αρχηγός της κουζίνας συγχρονίζει τη μπριγάδα του , όλοι νέοι άνθρωποι.

Με μια εξαίρεση. Τη μαμά του, την κυρία Ροντίνα , που εργάζεται μαζί του!

 Οι άνθρωποι πίσω από την ιδέα

Ο Γεράσιμος Σπαθής, γιος του αναπληρωτή δημάρχου Σάμης Σπύρου Σπαθή, (η διευκρίνηση απαραίτητη καθώς οι Σπαθαίοι ειναι ένα ολόκληρο χωριό),  αν και φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών , από 15 χρονών αγάπησε την εστίαση και εργάστηκε σε διάφορα πόστα εστιατορίων. Αναπόφευκτα είναι ο μαιτρ στους Μερακλήδες. Τα καθήκοντά του είναι έξω στον πεζόδρομο για να συνομιλεί με τον κόσμο, να προτείνει πιάτα, να χαμογελά, να ακούει.

Ο Σάμι Beqiri, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά, είναι Κεφαλονίτης με καταγωγή από την Αλβανία, φέρει στο βλέμμα του το πείσμα της δημιουργίας και στα χέρια του τη σοφία της φωτιάς και του τηγανιού. Η κουζίνα του είναι γεμάτη συναισθήματα, εξάλλου διαθέτει μεγάλη πείρα σε κουζίνες της Γαλλίας, της Ελλάδας αλλά και της Κεφαλονιάς.

Το μαγαζί των δύο νέων αυτών ανθρώπων δεν είναι απλώς ένα ακόμα μεζεδοπωλείο. Είναι μια δήλωση ζωής. Ότι η παράδοση δεν είναι βαρίδι, αλλά έμπνευση. Ότι η φιλία και η συνεργασία, όταν είναι αληθινές, μπορούν να γεννήσουν κάτι αυθεντικό. Ότι η Κεφαλονιά ξέρει — και μπορεί — να τιμά την ελληνική κουζίνα με τον πιο μερακλήδικο τρόπο.

“Οι Μερακλήδες” σας περιμένουν κάθε μέρα από τις 18.30 μμ , κάτω από το Καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα, στο ιστορικό Λιθόστρωτο, στο Αργοστόλι.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις..

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!