Αγαπητό Press,

Ποιος δεν θυμάται την έλευση του Πρωθυπουργού Κωνταντίνου Μητσοτάκη στο Αργοστόλι και την «παράσταση» που δόθηκε στα Κοκύλια τάχα για την έγκριση του έργου εκσυχρονισμού της επαρχιακής οδού Αργοστολίου Πόρου.

Ποιος δεν θυμάται τα λιβανίσματα του βουλευτή Παναγή Καππάτου και την αγωνία του να πιστωθεί σε αυτόν το μεγάλο αυτό έργο.

Και ήρθανε και ξανάρθανε οι «επιτόπου». Και είδαμε και ξαναείδαμε τοπογράφους στο δρόμο να τοπογραφούν. Και διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε ρεπορταζ και συντεύξεις του τότε Αντιπεριφερειάρχη Στ. Τραυλού για το έργο ..

Μα κυρίως όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε και διαβάζουμε για τροχαία που σχεδόν καθημερινά σημειώνονται σε αυτό τον δρόμο με σοβαρούς τραυματισμούς, μεγάλες υλικές ζημιές και το χειρότερο ,με θανάτους.  Μέσα σε λίγες μέρες το τελευταίο διάστημα δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον υπό αναβάθμιση “δρόμο Μητσοτάκη-Καππάτου”.

Αλλά εδώ και ένα χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές δηλαδή και μετά από την πλευρά των «αναμορφωτών της επαρχιακής οδού» επικρατεί σιωπή. Απόλυτη σιωπή. Τι γίνεται με το έργο; Υπάρχουν τα χρήματα ή ήταν μια ακόμα κυβερνητική φούσκα για τις εκλογές του 2023;

Δυο θανατηφόρα τροχαία μόνο τις τελευταίες ημέρες. Μήπως κάποιος με λίγο φιλότιμο  μπορεί να απαντήσει που βρίσκεται η υπόθεση του έργου ;

Μήπως , αγαπητό Press, πρέπει να κάνεις μια έρευνα που βρίσκεται το έργο; Σε ποιά συρτάρια ή καλάθια αχρήστων..

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Λευτέρης Ψ.

ΥΓ. Διαβάστε την ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το έργο στις 2 Αυγούστου 2022 . Πηγη Γραφείο Πρωθυπυργού

Ο παλιός οδικός άξονας Αργοστόλι – Πόρος και το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας ήταν οι δύο πρώτοι σταθμοί του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης του παλιού δρόμου που συνδέει την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς με τον Πόρο, το μεγαλύτερο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι του νησιού, το οποίο εξυπηρετεί και την τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κυλλήνη.

Αναβάθμιση του οδικού άξονα Πόρου- Αργοστολίου

«Γίνονται παρεμβάσεις προφανώς και σε άλλα επίπεδα, αλλά αυτή είναι η πιο σημαντική παρέμβαση η οποία δρομολογείται στο νησί. Είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσει καταρχάς ο πληθυσμός της Κεφαλονιάς να μετακινείται με ασφάλεια. Αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην αυξημένη τουριστική κίνηση που καταγράφεται στην Κεφαλονιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «πρέπει να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε και τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική του νησιού. Πληροφορήθηκα ήδη ότι σήμερα έχουμε ξεπεράσει πια τον αριθμό των αφίξεων στα αεροδρόμια της Fraport που είχαμε το 2019, οπότε βαίνουμε προς μια τουριστική περίοδο η οποία θα είναι καλύτερη και από αυτή που είχαμε το 2019. Αλλά για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες μας χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ασφαλείς υποδομές. Οπότε από εμένα αυτό το οποίο θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι θα παρακολουθώ στενά το έργο».

Ο σχεδιασμός του οδικού άξονα Αργοστόλι – Πόρος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης, καθώς έχει χαρακτηριστεί έργο Εθνικού Επιπέδου οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Θα ακολουθήσει, εντός του έτους, (2022) η δημοπράτηση του έργου, με προϋπολογισμό της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης, μήκους 37 χιλιομέτρων, αποβλέπει στην ουσιαστική βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνδέσεων στο νησί, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος δρόμος αποτελεί τη μοναδική δίοδο επικοινωνίας των Δημοτικών Ενοτήτων Λειβαθούς και Ελειού – Πρόννων με το Αργοστόλι. Έχει παράλληλα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τη μετακίνηση επισκεπτών και εμπορευμάτων.

 

 

 

 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!