Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το ιατρικό, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ασθενείς του Νοσοκομείου Αργοστολίου βρίσκονται απροστάτευτοι από συμπεριφορές και αντιδράσεις ασθενών με ψυχιατρικά προβλήματα που δεν έχουν αξιολογηθεί επαρκώς κατά την εισαγωγή ή οι γιατροί δεν έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να τους αξιολογήσουν.

Χθες Σάββατο, αργά το απόγευμα , εισήχθη στην Παθολογική Κλινική Αργοστολίου αλλοδαπή ηλικιωμένη. Δεν την συνόδευσε στο δωμάτιο κανείς συγγενής, φίλος ή εργοδότης. Η συμπεριφορά της περίεργη, έμοιαζε πολύ φοβισμένη και αυτό την έκανε αρνητική σε κάθε βοήθεια τόσο από Νοσηλευτές όσο και από συνοδούς ασθενών.

Σε συζήτησή μας με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μαρτίνη μας βεβαίωσε ότι η ασθενής είχε εξεταστεί και απο Ψυχίατρο και απο Ψυχολόγο και προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη τους πήγε σε κανονικό θάλαμο.  Εξάλλου ο “ειδικός θάλαμος” του Παθολογικού δεν είναι και ότι καλύτερο για ψυχολογικά περιστατικά.

Τελικά νωρίς το πρωί της Κυριακής η ασθενής εγκατέλειψε κρυφά το Νοσοκομείο και για να μη γίνει αντιληπτή άφησε τα πράγματά της στο ντουλαπάκι ή δεν τα θυμήθηκε καν. Οι άλλοι ασθενείς του δωματίου ενημέρωσαν τις Νοσηλεύτριες ότι κάτι δεν πάει καλά με την κυρία . Ετρεξε νοσηλευτής να την αναζητήσει , την πρόλαβε στο δρόμο και την πήγε πίσω.

Η ασθενής στη συνέχεια ήταν επιθετική και αρνητική σε κάθε βοήθεια.

Τελικά μεταφέρθηκε στο ειδικό δωμάτιο της Παθολογικής Κλινικής για τη δική της ασφάλεια αλλά και όλων των άλλων.

Με τα δελτία τύπου περί προσλήψεων δεν λύνονται τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αργοστολίου το οποίο ασθενεί σοβαρά από σοβαρές ελλείψεις σε επιστημονικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.Αυτό είναι το ένα μεγάλο θέμα που δεκάδες φορές το kefaloniapress έχει θέσει με άρθρα και ρεπορταζ. Η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής με εξειδικευμένο προσωπικό είναι ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα και όχι απλά να ανακοινώνεται κατά διαστήματα όπως βολεύει τους πολιτικούς.

Υπάρχει όμως και το άλλο θέμα, σε αυτήν την περίπτωση: Η κατάσταση της ασθενούς. Πως έφθασε σε αυτό το σημείο κατάρρευσης; που ζούσε; ποιος o εργοδότης της; Ζούσε στην Κεφαλονιά; Ηρθε από κάπου αλλού; Είναι θέματα που πρέπει να ερευνήσει και η ΠΡΟΝΟΙΑ και το νεοσύστατο τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς για την ενδοοικογενειακή βία. Η γυναίκα ήταν τρομοκρατημένη.  Μπορεί να είχε τάσεις φυγής για να κρυφτεί από κάποιους ή να είναι όλα αυτά στο μυαλό της. Ομως επειδή πολλά διαβάζουμε με αλλοδαπές και διακινητές ,  πιστεύουμε ότι ΠΡΟΝΟΙΑ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ πρέπει να ερευνήσουν την ιστορία αυτής της γυναίκας.

Ε.Χ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!