Μας το θύμησε η Νιόβη Φωτεινάτου. Η Κεφαλονίτικη οικογένεια συνήθιζε (νόμος απαραβίαστος) να φτιάχνει κρεατόπιτα για το τραπέζι της Αναλήψεως μιας απο τις μεγαλύτερες γιορτές του Πάσχα αφού ειναι η τελευταία ημέρα του “Χριστός Ανέστη”.
Συνοδευότανε με λαχανικά του κήπου της κάθε οικογένειας. Κυρίως βλήτρα.
Γιατί κρεατόπιτα; Η νόνα μου η παπαδιά – Ωραιάνθη Χιόνη- μας έλεγε ότι έτσι όπως ειναι στρογγυλή η πίτα μοιάζει με σύννεφο σαν το σύννεφο της Ανάληψης του Κυρίου στους ουρανούς. Επίσης, άγνωστο γιατί, η κρεατόπιτα τσ’ Αναλήψεως -τουλάχιστον στη δική μας οικογένεια- ήτανε από τράγιο χωρίς άλλο είδος κρέατος.
Χρόνια Πολλά !