Πόσο πλούσιοι είναι οι Κεφαλονίτες; Πόσες οι καταθέσεις τους στις Τράπεζες;

8141

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τον Δεκέμβρη του 2023 λειτουργούσαν στην Κεφαλονιά 136.881 καταθετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί που αντιστοιχούν σε 726 εκατομμύρια ευρώ.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά στο ίδιο χρονικό διάστημα η Κέρκυρα είχε 1.491 δις ευρώ, ακολουθεί ο Νομός Κεφαλονιάς με 729 εκατ. ευρώ, η Ζάκυνθος με 660 εκατ. ευρώ και η Λευκάδα με 495 εκατ. ευρώ.

Μετά λοιπόν τους Κερκυραίους , οι Κεφαλονίτες είναι οι πιο πλούσιοι των Ιονίων νήσων με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο Νομό (Ζάκυνθος).

Ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο ότι στην Κεφαλονιά το ποσό των καταθέσεων αυξάνεται σταθερά κάθε χρόνο. Πχ τον Δεκέμβριο του 2019 είχαμε 534 εκατ. καταθέσεις.

Στο σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τον Δεκέμβριο του 2023 λειτουργούσαν 741.889 λογαριασμοί καταθέσεων με συνολικό ποσό 3.374 δις ευρώ.

Αυτά λένε τα “χαρτιά”… Το πόσο αυτό αντιστοιχεί στις τσέπες μας εξαρτάται από το ποσό που έχουν στη κατοχή τους ατομικά ΑΦΜ καταθετών , σε πόσα δηλαδή άτομα κατανέμεται αυτός ο πλούτος.

Kefalonia press

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!