ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Αιτήσεις για προγράμματα Αγροτικής Εστίας στα ΚΕΠ

70

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΛΑΕ)/ΟΠΕΚΑ 2024 – ΣΤΑ ΚΕΠ ΕΩΣ 25/6/2024
06/06/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Κεφαλληνίας
Δήμος Ληξουρίου
Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών
Ταχ. Δ/νση: Πλ. Αναλήψεως Ληξούρι 28200 Τηλ.:26710-9300, e-maill: d.palikis@kep.gov.gr

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΛΑΕ)/ΟΠΕΚΑ 2024
ΣΤΑ ΚΕΠ ΕΩΣ 25/6/2024
– ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ & ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (6ήμερες διακοπές)
– ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (τετραήμερες διακοπές)
– ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
– ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (16 ημέρες διακοπές-ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies απευθείας από τους ίδιους τους δικαιούχους, έως και 12/06/2024.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
1) Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982
2) Οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31/12/2023
3) Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρων προσώπων, με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ
4) Οι υπάλληλοι ή /και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, εφόσον καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.
5) Οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, εφόσον καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.
6) Συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας μπορούν να συνοδεύονται, με την προϋπόθεση ότι ο συνοδός έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ όλοι οι άμεσα ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023 και να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα (δηλαδή να είναι δικαιούχοι περίθαλψης).
Δικαιολογητικά :
1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός ΑΜΚΑ
2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
3. Γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής, στην περίπτωση συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Δεν απαιτείται η βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας στις περιπτώσεις συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας.

Tηλέφωνα και e-mail ΚΕΠ Δήμου Ληξουρίου:
ΚΕΠ 0551 Ληξουρίου: 26710-9300 – ΕΜΑΙΛ: d.palikis@kep.gov.gr

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!