Μέχρι τώρα το αφήγημα της δημοτικής ηγεσίας του Δήμου Κεφαλονιάς ήταν : «παραλάβαμε το 2011 μόνο χρέη από τους προηγούμενους γιαυτό και δεν κάναμε τίποτα» !

Εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαίου και επειδή το άλλο αφήγημα του Μεγάρου πως …. «λεφτά δεν υπάρχουν και δεν μας δίνει η κακιά κυβέρνηση γιαυτό και δεν κάναμε έργο στο Ληξούρι και την περιφέρεια (χωριά)» απομυθοποιήθηκε με τις αποκαλύψεις μας ( δες εδώ κι εδώ ).

  15 ημέρες μετά των αποκαλύψεων μας οι λαλίστατοι, κατά τα άλλα, Μεγαρίτες έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους στα τοπικά ΜΜΕ αλλά αποφάσισαν φαίνεται να εκθέσουν το ανύπαρκτο έργο τους στα Αθηναϊκά μέσα (!!!!) ‘ισως για να προλάβουν τις πειθαρχικές εξελίξεις που έρχονται από τους ελέγχους των Επιθεωρητών , ίσως  γιατί στην Κεφαλονιά δεν τους παίρνει για να ισχυριστούν τα όσα απίστευτα  λένε σε ΜΜΕ εκτός του νησιού !!!!

Ειλικρινά τέτοιου μεγέθους ομολογία του ανύπαρκτου έργου ενός δημάρχου και μάλιστα από….τον ίδιο τον δήμαρχο, δεν έχει ξαναγίνει !!!!

Αλέξανδρος Παρίσης, δήμαρχος Κεφαλονιάς

Σύμφωνα λοιπόν με την aftodioikisi.gr (δες εδω ) ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο web tv της ιστοσελίδας «Ο συνδυασμός της «Ισχυρής Κεφαλλονιάς» κατόρθωσε να υλοποιήσει έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 20 χρόνια στο νησί» και ακόμη ότι «τα τελευταία 9 χρόνια που βρίσκεται στη θέση του δημάρχου έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικά έργα, όπως η ενίσχυση και αναστήλωση της γέφυρας Δεβοσέτου, η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, η επισκευή του τάπητα στο γήπεδο του Αργοστολίου αλλά και η ανάπλαση της πλατείας Βαλλιάνου».

 Βέβαια ο κ. Παρίσης δεν μπήκε στον κόπο να πει :

 • Ότι «η ενίσχυση και αναστήλωση της γέφυρας Δεβοσέτου» έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού δίχως ΚΑΜΙΑ εμπλοκή και σχέση της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» για να μην πούμε ότι προσπάθησε να σαμποτάρει το έργο !!!!!
 • Ότι «η αναβάθμιση του κολυμβητηρίου», δεν εκκρεμούσε «εδώ και 20 χρόνια» για τον απλούστατο λόγο ότι το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε και λειτούργησε στη δημαρχία Φόρτε…. πριν 20 χρόνια το 1999 !!!! Και βέβαια λέξη ότι λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής ένα εργάκι μόλις …. 200.000 ευρώ της αναβάθμισης του κολυμβητηρίου ταλαιπωρείται να ολοκληρωθεί από το 2012 μπαινοβγαίνοντας στα ΕΣΠΑ και τελικά υλοποιήθηκε (αν και η εξόφληση του εκκρεμεί….) ελέω του Κεφαλονίτη Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου !!!!
 • Ότι «η επισκευή του τάπητα του γηπέδου του Αργοστολίου» δεν εκκρεμούσε «εδώ και 20 χρόνια» για τον απλούστατο λόγο ότι ο τάπητας κατασκευάστηκε επίσης στη δημαρχία Φόρτε….πριν από 15 χρόνια το 2003 !!!! Και βέβαια λέξη ότι ο τάπητας έχει καταστραφεί και το γήπεδο δεν λειτουργεί …εδώ και 5 χρόνια από το 2014 με αποτέλεσμα ΟΛΕΣ οι ομάδες του Αργοστολίου να έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους, ενώ λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής το έργο βολοδέρνει από τα τέλη του 2014 όταν και εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού !!!!!
 • Ότι «η ανάπλαση της πλατείας Βαλλιάνου» σχεδιάστηκε στις δημαρχίες Φόρτε και Τσιλιμιδού και δεν εκκρεμούσε «εδώ και 20 χρόνια» για τον απλούστατο λόγο ότι  … αφενός παρέλαβε ο Παρίσης από την πρώτη μέρα της θητείας του (!) έτοιμη για δημοπράτηση τη μελέτη που υλοποίησε μετά από ….5 χρόνια και επί πλέον γιατί είχε δοθεί προτεραιότητα για την ανάπλαση του ιστορικού κήπου του Νάπιερ ο οποίος στη δημοτική περίοδο Παρίση ρήμαξε και σήμερα είναι μνημείο εγκατάλειψης και σκουπιδότοπος όπως το ίδιο ισχύει και για τα άλλα δύο πάρκα στην είσοδο της πόλης του Κουτάβου και των Λυκιαρδοπουλάτων.

Και επιπρόσθετα σε όλα τα παραπάνω επαίρεται ο κ. Παρίσης ότι «κατόρθωσε να υλοποιήσει έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 20 χρόνια στο νησί» αλλά δεν λέει λέξη ότι 9 χρόνια δεν κατόρθωσε η δημοτική του αρχή να ολοκληρώσει ή να ασχοληθεί έστω με :

 • Το δημοτικό γηροκομείο Αργοστολίου του οποίου η μελέτη ξεκίνησε ….το 2005 και η κατασκευή το 2009 στις δημαρχίες Φόρτε – Τσιλιμιδού και σήμερα ακόμη αγνοείται η ολοκλήρωση και η λειτουργία του, ενώ φήμες θέλουν οι εργολαβίες να είναι στο αντικείμενο της έρευνας που διενεργείται και ολοκληρώνεται οσονούπω από τους επιθεωρητές κατά της διαφθοράς (ΣΕΕΔΔ).
 • Την αποχέτευση Σκάλας – Πόρου που ….9 χρόνια δεν στάθηκε ικανή η δημοτική αρχή Παρίση να ολοκληρώσει ένα ζωτικής σημασίας για την τουριστική περιοχή της Κεφαλονιάς που ξεκίνησε από ….το 2006 επί δημαρχιών Μεταξά και Κ. Ζαπάντη και τώρα, σύμφωνα με δικιά τους δήλωση, είναι ορατός ο κίνδυνος να επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα 12 εκατ. που έχουν δαπανηθεί αν το έργο δεν λειτουργήσει σε 46 ημέρες μέχρι τις 31 Μαρτίου που είναι και το πιθανότερο αφού εκκρεμούν πλήθος εργασιών.
 • Την επισκευή του δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου και του Δημαρχείου της πόλης όταν ….πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014 δεν έχει καταφέρει η δημοτική αρχή Παρίση να ολοκληρώσει ούτε καν τις μελέτες των έργων προφανώς λόγω ανικανότητας !!!!
 • Την επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων από το 2014 καθιστώντας την Κεφαλονιά από άκρου εις άκρον μια απέραντη σχολική παραγκούπολη την ώρα που τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ παραμένουν αναξιοποίητα με κορυφαία περίπτωση ανικανότητας πέντε χρόνια να μην επισκευάζεται το Νηπιαγωγείο Λακύθρας για ….57 μόνο χιλιάρικα και με εξαφανισμένη τη δωρεά των 500.000 ευρώ του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού !!!!!
 • Την κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου Αργοστολίου στο άλσος Λαυράγκα στα Ραζάτα με μελέτη από το 2006 και δημαρχίας Μάκη Φόρτε και έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος για να δρομολογηθεί το σημαντικότατο για τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς έργο !!!!!
 • Την δρομολόγηση της αποχέτευσης της Λειβαθούς και της Αγίας Ευφημίας, δυό έργα ζωτικής σε δύο τουριστικές περιοχές των οποίων η τύχη αγνοείται και λόγω ανικανότητας η δημοτική αρχή Παρίση δεν τα ακούμπησε καν !!!!
 • Την ανάπλαση της παραλιακής οδού στο Λουρδά και του κόμπακτ Βιολογικού στο Φισκάρδο όταν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων …. εδώ και 7 χρόνια από το 2012 !!!!
 • Το γηροκομείο της Σάμης δωρεά της οικογένειας Τζανετάτου το οποίο η ανικανότητα της δημοτικής αρχής Παρίση δεν επέτρεψε να το λειτουργήσει και δίχως ίχνος αυτοκριτικής …το επέστρεψε στους δωρητές !!!!
 • Τα εκατομμύρια των εσόδων από τις ανεμογεννήτριες (πάνω από δύο εκατομμύρια) από τα οποία μόνο κάτι λίγα ψίχουλα επενδύθηκαν όπως ήταν υποχρεωμένη η δημοτική αρχή να πράξει από το νόμο στα εγκαταλειμμένα χωριά της περιφέρειας !!!!

 Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε δίχως τελειωμό τον κατάλογο της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ της δημοτικής αρχής Παρίση (και Λυκούδη για να μην ξεχνιόμαστε και ποιος είναι αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα έργα…) αλλά σταματάμε εδώ….προσώρας .  

Έπεται η συνέχεια…

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress.gr

6 Σχόλια

Comments are closed.