Μελίνα Τραυλού Neptune Lines : H αρχόντισσα του Πειραιά , η πρωτοπόρος των Car Carrier πλοίων

2686

Χθες Πέμπτη εντοπίσαμε το Car carrier Νeptune Kefalonia να πλέει ανοικτά της Κεφαλονιάς στο γνωστό του δρομολόγιο από το λιμάνι Koper της Σλοβενίας , που προτιμούν οι μεγάλες Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες για εκφόρτωση οχημάτων, προς το λιμάνι του Πειραιά όπου λειτουργεί ο μεγάλος σταθμός μεταφόρτωσης οχημάτων της Cosco και εν συνέχεια προς τις αγορές της Μέσης Ανατολής , Ασίας και Αυστραλίας

Το Car Carrier Νeptune Kefalonia ανήκει στη εφοπλίστρια Μελινα Τραυλού η οποία κατάγεται από οικογένεια της Κεφαλονιάς με παράδοση στη ναυτιλία . Τιμώντας μάλιστα την χώρα μας και την ιδιαίτερη της πατρίδα την Κεφαλονιά έχει δώσει και σε δυο αλλά πλοία της ελληνικά ονόματα Neptune Ithaki και Neptune Odyssey.

Η Neptune Lines διαχειρίζεται έναν στόλο από 17 «Pure Car and Truck Carrier», πλοία που μπορούν να μεταφέρουν από 1.500 μέχρι 4.600 αυτοκίνητα το καθένα, ενώ ο στόλος της είναι ένας από τους νεότερους στην Ευρώπη με μέσο όρο ηλικίας τα 8,5 έτη.

Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία
της Neptune Lines εκει όπου καθημερινά η «αρχόντισσα του Πειραιά», όπως αποκαλούν τη Mελίνα Tραυλού στα εφοπλιστικά γραφεία, καταστρώνει τα επόμενα «σχέδια πλεύσης» της εταιρίας -μοναδικής ελληνικής που έχει καταφέρει να κινείται στον… αστερισμό των μεγάλων των car carriers.

Μελίνα Τραυλού

Στην εποχή που εντείνονται οι διεργασίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές του πλανήτη προσπαθούν να ανοίξουν το reach τους στις αναπτυσσόμενες αγορές, μια Ελληνίδα έχει καταφέρει να έχει στρέψει τα βλέμματά τους επάνω της.

Η ναυτιλιακή εταιρία της, Neptune Lines, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο, car carriers του πλανήτη. Όλοι οι «μεγάλοι» -ανεξαιρέτως όλοι οι κατασκευαστές- την προτιμούν για να μεταφέρουν τα οχήματά τους, είτε πρόκειται για τα αυτοκίνητα, τα SUV τους, αλλά και τα λεωφορεία, τα φορτηγά και τα βαρέα μηχανήματα που κατασκευάζουν . Γιατί όμως;

Η ναυτιλιακή της Μελίνας Τραυλού αποτελεί διαφήμιση για τη ναυτική οικογένεια της χώρας λόγω του γεγονότος πως, παρότι μεταφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύρια οχήματα ετησίως σε 48 λιμάνια, σε 28 χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Μέσης Ανατολής, ο μέσος όρος ζημιών που έχει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους, πλησιάζει το 0%.

Από μικρή, δίπλα στον πατέρα της, Νικόλα, η Μελίνα Τραυλού μάθαινε τα μυστικά της θάλασσας. Δικαίως τον θεωρεί μέντορά της, καθώς της έδωσε όλα τα γνωστικά εφόδια για να «βασιλεύσει» στις θάλασσες. Όχι τυχαία, αφότου τελείωσε τις σπουδές της στο Northeastern University της Βοστόνης –Διοίκηση Επιχειρήσεων- «θήτευσε» στο πλευρό του και έγινε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Έτσι, «το Μελινάκι», όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της, κατάφερε να γιγαντώσει τη Neptune σε έναν χώρο που βασίλευαν μεγαθήρια, όπως ο όμιλος Grimaldi ή οι Σκανδιναβοί της Wallenius Wihelmsen κ.α.

Δεν είναι βέβαια μόνο η αγάπη για την Eλλάδα και τους Έλληνες, αλλά και για τις γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν ναυτικά επαγγέλματα. Σε όλα τα πλοία της, υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα δόκιμος, καθώς όνειρο της Mελίνας Tραυλού είναι να δει μια μέρα ένα πλοίο της μόνο με γυναίκες. Όπως και όνειρό της είναι να γίνει ο Πειραιάς το νέο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο στη θέση του Σίτι.

Παρά το φορτωμένο προγραμμά της και τα σχέδια για τις εταιρίες της, η Μελίνα όταν έλαβε ένα γράμμα από το Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμειών, στο οποίο της ανέφεραν ότι τα κουφώματα του σχολείου ήταν παλιά και έχρηζαν αλλαγής, συγκινημένη, μιας και επρόκειτο για το σχολείο στο οποίο είχε κάποτε φοιτήσει ο παππούς της, η Μελίνα Τραυλού ανέλαβε την αντικατάστασή τους. Δεν χρηματοδότησε απλά μερικά παράθυρα, αλλά επέλεξε τα καλύτερα, τα πιο σύγχρονα με τις καλύτερες προδιαγραφές ασφαλείας και επέβλεψε προσωπικά τις εργασίες. Η Μελίνα Τραυλού είναι εξάλλου ένα απο τα ιδρυτικά μέλη της ΑXION HELLAS που προσφέρει φιλανθρωπικό έργο και στην Κεφαλονιά μετά τον ΙΑΝΟ και στην Ιθάκη με την τελευταία αποστολή γιατρών.

Αυτή είναι η Μελίνα, μια σπουδαία επιχειρηματίας , μια Κεφαλονιτισσα που τιμά το νησί μας με τις επαγγελματικές της επιτυχίες και το ήθος της.

Επιμέλεια και σύνταξη κειμένου
Μάκης Λεκατσας

Πηγη φωτο κας Τραυλού : https://www.newmoney.gr/