Κοτόπουλο στιφάδο στη χύτρα ταχύτητας

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

245

Συστατικά

  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 γρ. γαρίφαλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

  • φέτα
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • ψωμί
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να καραμελώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμυδάκια προσθέτουμε στη χύτρα ταχύτητας τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε το ξίδι, το κρασί, τη ζάχαρη, τη ντομάτα, το νερό, τον κύβο, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τα σκόρδα ολόκληρα, τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, το μπούκοβο και το κοτόπουλο.
  • Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας ταχύτητας, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, ψωμί και πιπέρι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις