Συστατικά
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κιλό κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 500 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλα
- 2 σκ. σκόρδο
- 3 γρ. γαρίφαλα
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- ψωμί
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να καραμελώσουν.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμυδάκια προσθέτουμε στη χύτρα ταχύτητας τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Βάζουμε το ξίδι, το κρασί, τη ζάχαρη, τη ντομάτα, το νερό, τον κύβο, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τα σκόρδα ολόκληρα, τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, το μπούκοβο και το κοτόπουλο.
- Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας ταχύτητας, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι.
- Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, ψωμί και πιπέρι.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις