Συνταγή για κουνουπίδι κοκκινιστό

137

Οι διατροφολόγοι προτείνουν να εντάξεις το κουνουπίδι στο εβδομαδιαίο πλάνο σου κι αν θέλεις την πιο γευστική συνταγή θα λατρέψεις εκείνη με την φρέσκια ντομάτα.

Συστατικά

  • 1 µεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά µπουκέτα
  • 4 ώριµες ντοµάτες κομμένες σε μικρά καρέ ή τριμμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γ. µουστάρδα
  • 1/2 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουµά  σε σκόνη
  • 1 μικρό κοµµάτι φρέσκο τζίντζερ τριµµένο
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5 λεπτά
  • Προσθέτεις τον κουρκουµά, το κύµιν και την ντομάτα και ανακατεύεις για 1 περίπου λεπτό
  • Βάζεις το κουνουπίδι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Προσθέτεις το τζίντζερ, τη ζάχαρη και 120 ml νερό και το αφήνεις να βράσει σε μεσαία φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι
  • Ρίχνεις το αλάτι, ανακατεύεις, το αφήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη για να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις