Συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

62

Τα ρεβίθια είναι superfood κι αν δεν τα προτιμάς με τον κλασικό τρόπο μαγειρεμένα θα τα λατρέψεις στη μορφή των κεφτέδων.

  • 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια πλυμένα και σουρωμένα
  • μισό μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Λιώνεις τα ρεβύθια και το κρεμμύδι στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μεγάλο πιάτο, ανακατεύεις καλά το μείγμα και και σχηματίζεις μικρούς κεφτέδες.
  • Τους αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα δεύτερο πιάτο ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι.
  • Αλευρώνεις κάθε κεφτέ σε όλες τις πλευρές.
  • Βάζεις αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζεις τους κεφτέδες ανά 3-4 για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο που έχεις στρώσεις προηγουμένως απορροφητικό χαρτί.
  • Τους βάζεις σε ένα ταψί και τους ψήνεις για 10-15 λεπτά.
  • Τους σερβίρεις με σος γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις