Από τα ωραιότερα συνοδευτικά για ψητό φούρνου!
Συνδυάσαμε πάπρικα γλυκιά και καπνιστή σε πατάτες φούρνου και ρίξαμε λίγη φέτα στο τέλος του ψησίματος. Κάπως έτσι φτιάξαμε ένα από τα ωραιότερα συνοδευτικά για ψητό φούρνου!
10′ προετοιμασία, 1 ώρα και 10′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: 8
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες φούρνου με πικάντικες, με φέτα και πάπρικες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υλικά εκτός από το τυρί.
- Ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
- Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Πασπαλίζουμε με τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
Πηγή: gastronomos.gr