Συνταγή για σκορδαλιά

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

86

Τραπέζι της 25ης Μαρτίου χωρίς σκορδαλιά δεν γίνεται κι εσύ θα φτιάξεις ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς σου. 

  • 4 πατάτες
  • 3- 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τις πατάτες για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και τις λιώνεις με το πηρούνι
  • Βάζεις στο multi τις πατάτες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Μόλις αποκτήσει η σκορδαλιά υφή κρέμας είναι έτοιμη
  • Τη σερβίρεις με μπακαλιάρο τηγανητό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις