Παγωτό καρπούζι

Αντωνία Κατή, Φωτογραφία: Αντωνία Κατή Food styling: Dawn Brown Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

13

Έχετε καρπούζι; Φτιάξτε αυτό το πρωτότυπο, αρωματικό και νόστιμο παγωτό καρπούζι, με το λαμπερό ροζ χρώμα και την απίθανη γεύση.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη την ψίχα καρπουζιού μέχρι να γίνει πολτός. Τον σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ, πιέζοντας τον πολτό με ένα κουτάλι, και κρατάμε το υγρό που πέφτει από το σουρωτήρι, το οποίο μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την άχνη και το μέλι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  4. Εναλλακτικά, αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ ανοξείδωτο ή πλαστικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, ανακατεύοντάς το 2-3 φορές, μέχρι να παγώσει καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!