Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και η βασιλόπιτα είναι αδιαμφισβήτητα τα αγαπημένα μας, παραδοσιακά και υπέροχα γλυκά των χριστουγέννων.
Είτε σας έχουν περισσέψει κάποια απ’ αυτά – κάπως δύσκολο – είτε όχι, αξιοποιήστε τα και δημιουργήστε υπέροχα γλυκά ακόμα και με το πέρας των γιορτών.
Εγώ σας έχω 3 προτάσεις που δημιούργησα με φαντασία και πολλή πολλή διάθεση για να απολαύσετε τα Χριστούγεννα λίγο παραπάνω…
Αυτό το γλυκό είναι μια διαφορετική εκδοχή του Εκμέκ καταΐφι και είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε οποιοδήποτε κέικ σας έχει περισσέψει, μεταμορφώνοντάς το σε μια νέα και πολύ γευστική απόλαυση.
300 γρ. κουραμπιέδες, 125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, βουτυράκι και κρέμα γάλακτος και φυσικά… κουβερτούρα και κακάο για το απόλυτο σοκολατένιο μωσαικό με κουραμπιέδες.
Σε 20 λεπτά και με αυτά μόνο τα υλικά, οι περισσευούμενοι κουραμπιέδες θα σας ανταμείψουν..
Και μην ξεχασετε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ στο γλυκό σας.
3…και εξίσου εξαιρετικό, Cheesecake με μελομακάρονα
Ανάλαφρο, ελληνικό και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα τελευταία μελομακάρονα γι αυτή τη χρονιά.
Δημιουργήστε αυτές τις εύκολες προτάσεις και στείλτε μου τις φωτογραφίες σας μαζί με τις δικές σας ιδέες για το πώς αξιοποιήσατε εσείς τα leftovers των γιορτών!
Kαι για περισσότερες ιδέες και συνταγές για να αξιοποιήσετε φαγητά που σας έχουν περισσέψει επισκεφτείτε τα Leftovers στο akispetretzikis.com.
Καλή απόλαυση
Ακης Πετρετζίκης