Ομελέτα με κατσικίσιο τυρί και δυόσμο

8
A hot cheese frittata/omelet in a frying pan (close-up), topped with sprouts.

Οι ομελέτες υπάρχουν σε όλες τις κουζίνες, σε όλο τον κόσμο.

Είναι εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και εκπληκτικά νόστιμο φαγητό, που μπορεί να δεχτεί πολλές προσθήκες.

Μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή δείπνο.

Στη Γαλλία, ωστόσο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τις φτιάχνουν με έναν τρόπο που φαίνονται πιο πλούσιες και φανταχτερές.

Ίσως η χρήση βουτύρου και κατσικίσιου τυριού, βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ομελέτα με κατσικίσιο τυρί και δυόσμο

Υλικά:

  • 3 μεγάλα αυγά
  • αλάτι – πιπέρι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμο – ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί chevre

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι 25 εκατοστών.

Όταν λιώσει το βούτυρο και βγάζει φουσκάλες, ρίχνουμε μέσα τον περισσότερο ψιλοκομμένο δυόσμο, κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα.

Όταν το βούτυρο γίνει ελαφρώς πράσινο, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι.

Θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί πάνω από την ομελέτα και μαγειρεύουμε ανασηκώνοντας τα πλαϊνά και περιστρέφοντας το τηγάνι γύρω-γύρω.

Όταν το πάνω μέρος της ομελέτας φαίνεται σχεδόν σφιχτό, αλλά εξακολουθεί να είναι αφράτο και «ζωντανό», την βγάζουμεσύρουμε με σπάτουλα σιλικόνης, σε ένα πιάτο.

Πασπαλίζουμε με τον κρατημένο δυόσμο και απολαμβάνουμε.

Πηγή: NewsIT TasteIt

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!