Μόνιμη θέση στο Ελληνικό, δίπλα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, βρήκε ένα από τα θρυλικά αεροπλάνα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Πρόκειται για ένα Boeing 727, της πάλαι ποτέ ΟΑ, που πλέον θα αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Το Boeing B727/284 Mount Olympus, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, «στάθμευσε» στο Ελληνικό και τα εγκαίνια του έγιναν την Τετάρτη.

Στα εγκαίνια βρέθηκε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σημείωσε: «Το αεροσκάφος αυτό αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας».

«Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την “Ολυμπιακή Αεροπορία” και το αεροδρόμιο του Ελληνικού» σημείωσε.

«Και να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο.

Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας» κατέληξε.

Η ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Τον Ιούλιο του 1956, υπογράφεταισυμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τον Αριστοτέλη Ωνάση, συμπεριλαμβανομένης της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των αεροπορικών συγκοινωνιών της χώρας.

Το 1957, η εταιρεία Τ.Α.Ε, που πλέον ανήκε στον Έλληνα μεγιστάνα, μετονομάστηκε σε «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) (στα Αγγλικά: OLYMPIC AIRWAYS), και στις 6 Απριλίου του ίδιου έτους πραγματοποίησε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο στην ιστορία της ελληνικής εναέριας συγκοινωνίας, από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, με ένα ελικοφόρο DC-3 που πέταξε ο κυβερνήτης Παύλος Ιωαννίδης.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!