«Κραυγαλέο παράδειγμα ηλιθιότητας»: Προσπάθησε να πέσει πάνω σε όρκα, πηδώντας από σκάφος

66

«Την άγγιξα, το τραβήξατε;», φώναζε ο 50χρονος που έπεσε στη θάλασσα όπου κολυμπούσαν δύο φάλαινες όρκες.
Ένας 50χρονος και η παρέα του φάνηκε να διασκεδάζουν όταν εκείνος πήδηξε από σκάφος προσπαθώντας να πέσει με το σώμα του πάνω σε φάλαινα όρκα. Αλλά το πλήρωσε, κυριολεκτικά, αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Στο βίντεο- που αναρτήθηκε στο Instagram τον Φεβρουάριο- ο 50χρονος άνδρας πηδά από σκάφος ανοιχτά των ακτών του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία. Κατά τα φαινόμενα, προσπαθούσε να πέσει πάνω σε μία όρκα.

Ο 50χρονος πέφτει στο νερό κοντά σε μία αρσενική όρκα, ενώ μία μικρή φάλαινα κολυμπά σε κοντινή απόσταση. Κάποιος από την παρέα του τραβά βίντεο, ενώ αρκετοί ακούγονταν να γελάνε.

«Την άγγιξα, το τραβήξατε;», ακούγεται να τους φωνάζει από τη θάλασσα και προσπαθεί να αγγίξει ξανά την όρκα.

Πολίτες που ενοχλήθηκαν με το βίντεο ενημέρωσαν την υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, η οποία με τη βοήθεια της αστυνομίας εντόπισε τον πρωταγωνιστή του βίντεο και του επέβαλε πρόστιμο 600 δολαρίων.

«Σοκαριστική και εντελώς βλακώδης συμπεριφορά»
Ο άνδρας έδειξε αδιαφορία τόσο για τη δική του ασφάλεια, όσο και για εκείνη της όρκας, επεσήμανε ο Χέιντερ Λόπερ, ερευνητής της υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος. «Το βίντεο μιλά από μόνο του, είναι σοκαριστική και εντελώς βλακώδης συμπεριφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο 50χρονος παραβίασε τη νομοθεσία, καθώς είναι παράνομο οποιοσδήποτε να κολυμπά κοντά σε θαλάσσιο θηλαστικό, ή να το παρενοχλεί. Πολλοί, σημείωσε ο Χέιντερ Λόπερ, παραβιάζουν κατά λάθος τη νομοθεσία, για παράδειγμα όταν πλησιάζουν αυτά τα πλάσματα με τζετ σκι. Όμως, αυτή η περίπτωση είναι «κραυγαλέο παράδειγμα ηλιθιότητας», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον Guardian.

Η όρκα που άθελά της πρωταγωνίστησε στο βίντεο κατά φαινόμενα δεν τραυματίστηκε. Όμως, αν κάποιος πέσει πάνω σε δελφίνι ή μικρή φάλαινα μπορεί εύκολα να τραυματίσει τα ευαίσθητα πτερύγιά τους, επεσήμανε η Χάνα Χέντρικς, από την υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να τρομάξει τα θηλαστικά και να πέσουν πάνω σε κάποιο σκάφος, ή να χωριστούν τα μικρά από τη μητέρα τους, με κίνδυνο να πεθάνουν.

 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!