Πτήση τρόμου της Austrian Airlines: Χαλάζι διέλυσε τη “μύτη” του πιλοτηρίου- “Έγινε κλήση Mayday, επιβάτες ούρλιαζαν”

641

Μια πτήση της Austrian Airlines υπέστη πολύ σημαντικές ζημιές από ισχυρό χαλάζι, σε σημείο να καταστρέψει ένα σημαντικό μέρος της “μύτης” του αεροπλάνου, όπως ανακοίνωσε η ίδια αεροπορική εταιρεία.

Η πτήση OS434 πετούσε από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας προς τη Βιέννη της Αυστρίας, όταν έπεσε σε ένα “κελί καταιγίδας”, ανέφερε η Austrian Airlines σε δήλωση στο ABC News. Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στα παράθυρα του πιλοτηρίου και στη “μύτη” του αεροσκάφους.

“Νομίζω ότι ήμασταν περίπου 20 λεπτά από την προσγείωση όταν βρεθήκαμε σε ένα σύννεφο χαλαζιού και καταιγίδας και άρχισαν οι αναταράξεις”, είπε η Emmeley Oakley, επιβάτης της πτήσης, στο ABC News μέσω γραπτού μηνύματος.

Η Oakley πρόσθεσε ότι μέσα στην καμπίνα, μπορούσαν να ακούσουν το χαλάζι καθώς χτυπούσε λυσσαλέα το αεροσκάφος τους: “Σίγουρα μπορούσαμε να νιώσουμε το χαλάζι να πέφτει στο αεροπλάνο και ήταν αρκετά δυνατό και πολύ βραχώδης για ένα λεπτό”.

Καθώς το αεροσκάφος -ένα Airbus A320- περνούσε μέσα από το έντονο καιρικό φαινόμενο, το οποίο η αεροπορική εταιρεία είπε ότι δεν ήταν ορατό στο ραντάρ στο πλήρωμα του πιλοτηρίου, έγινε κλήση Mayday.

Η Oakley υπολόγισε ότι το αεροπλάνο χρειάστηκε περίπου δύο λεπτά ή λιγότερο για να πετάξει μέσα από τη χαλαζόπτωση, λόγο της οποίας κάποια αντικείμενα “πέταξαν” στο εσωτερικό της καμπίνας.

“Μερικοί άνθρωποι ούρλιαξαν”, είπε η Oakley, ενώ οι αεροσυνοδοί μπήκαν μέσα για να βοηθήσουν. “Το πλήρωμα αεροσυνοδών έκανε πολύ καλή δουλειά για να ηρεμήσει αυτούς τους ανθρώπους”, πρόσθεσε.

Παρά το δύσκολο τελευταίο σκέλος της διαδρομής του, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Βιέννης-Σβεχάτ, χωρίς να τραυματιστούν επιβάτες, ανέφερε η Austrian Airlines.

Αυτή τη στιγμή η τεχνική ομάδα της Austrian Airlines επιθεωρεί τη ζημιά: “Μόλις βγήκαμε είδαμε ότι η “μύτη” έλειπε! Οι πιλότοι έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά κρατώντας τα πράγματα όσο πιο ομαλά και ασφαλή μπορούσαν”, κατέληξε η Oakley.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!