Υαλουρονικό Οξύ: Μπορεί να κάνει κακό στο δέρμα σας; 3 tips που πρέπει να γνωρίζετε

από την Κατερίνα Τσιλιμιδού, Credit: @meganadelaide / Instagram

52

Για να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε σωστά το υαλουρονικό οξύ, πρέπει να έχετε υπόψη σας 3 σημαντικές συμβουλές.

Το υαλουρονικό οξύ (HA) είναι ένα από τα πιο γνωστά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας. Γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες (μπορεί να κρατήσει έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό), εμπλουτίζει άπειρα προϊόντα ομορφιάς. Υπάρχουν οροί, ενυδατικές κρέμες, μάσκες, ακόμη και προϊόντα για τα μαλλιά με υαλουρονικό οξύ.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι το υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι αναποτελεσματικό λόγω λάθους χρήσης. Για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, πρέπει να γνωρίζετε τρία συγκεκριμένα πράγματα. Αν δεν τα γνωρίζετε, μπορεί ακούσια να αφυδατώνετε το δέρμα σας.

Συμβουλή #1: Το υαλουρονικό οξύ πρέπει να το εφαρμόζουμε σε νωπή επιδερμίδα — όχι σε στεγνή.

Η λέξη “νωπή” είναι το ‘κλειδί’ εδώ. Το υαλουρονικό οξύ αντλεί υγρασία από το περιβάλλον του. Έτσι λειτουργεί καλύτερα όταν το εφαρμόζετε σε ελαφρώς νωπή επιδερμίδα, καθώς βοηθά στην προσέλκυση και τη συγκράτηση του νερού.

Συμβουλή #2: Συνδυάζουμε το υαλουρονικό οξύ με μια ενυδατική κρέμα. Διαφορετικά υπάρχει διαδερμική απώλεια νερού.

Το υαλουρονικό οξύ προσελκύει την υγρασία στο δέρμα, αλλά χωρίς μία ενυδατική κρέμα, η υγρασία αυτή μπορεί να εξατμιστεί, οδηγώντας πιθανόν σε αφυδάτωση του δέρματος. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι σφραγίζετε το υαλουρονικό οξύ στην επιδερμίδα σας με μια ενυδατική κρέμα. Και εξηγούμε: Ο αέρας σε ένα ξηρό περιβάλλον, όπως ένας χώρος με κλιματισμό ή η καμπίνα ενός αεροπλάνου, τραβάει την υγρασία από το δέρμα. Η κρέμα βοηθά στο να κλειδώσει την υγρασία και να ενισχύσει τα ενυδατικά οφέλη του υαλουρονικού οξέος. Αν μάλιστα έχετε ξηρή επιδερμίδα, επιλέξτε μία σύνθεση με κεραμίδια και γλυκερίνη, στοιχεία που ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό και αποτρέπουν οποιαδήποτε απώλεια νερού.

Συμβουλή #3: Επιλέξτε ένα προϊόν που συνδυάζει διαφορετικά μοριακά βάρη υαλουρονικού οξέος για καλύτερα αποτελέσματα.

Τι ισχύει: Το υαλουρονικό οξύ διατίθεται σε τρία διαφορετικά μοριακά βάρη, τα οποία επηρεάζουν την ικανότητά του να διεισδύει στο δέρμα. Το υψηλό μοριακό βάρος σημαίνει ότι τα μόρια του υαλουρονικού οξέος είναι μεγαλύτερα και παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν επιφανειακή ενυδάτωση υποστηρίζοντας τον φραγμό του δέρματος. Το χαμηλό μοριακό βάρος, από την άλλη πλευρά, αφορά τα μικρότερα μόρια υαλουρονικού οξέος που μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα. Αυτά παρέχουν μακροχρόνια ενυδάτωση και αντιγηραντικά οφέλη.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!