Ερευνα του Tinder: Τί σκέφτονται άνδρες και γυναίκες στην πρώτη τους γνωριμία

του Λευτέρη Τρίγκα

75

Μελέτη της εφαρμογής γνωριμιών “Tinder” σε 8.000 singles αποκάλυψε ότι άνδρες και γυναίκες έχουν λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με το dating.

Εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder είναι εξαιρετικές για την αύξηση του αριθμού των πιθανών συντρόφων με τους οποίους μπορείτε να συνομιλήσετε και να κάνετε σχέση, αλλά ο τεράστιος όγκος των επιλογών μπορεί μερικές φορές να είναι χαoτικός. Πώς μπορείτε να πάρετε την απόφασή σας όταν το μόνο που διαθέτετε είναι μια φωτογραφία και μερικές γραμμές βιογραφικού;
Μετά από έρευνα σε περισσότερους από 8.000 singles σε τέσσερις χώρες -Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Καναδά- σχετικά με τις συνήθειές τους στην πλατφόρμα γνωριμιών, το Tinder διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες έχουν περισσότερα κοινά απ’ ό,τι νομίζουν. Με τίτλο «Green Flags», η μελέτη αποκάλυψε αυτό που το Tinder αποκαλεί «μια επιδημία παρεξηγήσεων», όπου οι άνθρωποι ουσιαστικά σαμποτάρουν τους εαυτούς τους και τις σχέσεις τους.

Ερευνα του Tinder: Τί σκέφτονται άνδρες και γυναίκες στην πρώτη τους γνωριμία

Κάτι παραπάνω από μια βραδιά
Ένα από τα βασικά πράγματα που αναζητούν οι άνθρωποι είναι τα κοινά ενδιαφέροντα. Η έρευνα, όμως που διεξήχθη σε ετεροφυλόφιλα άτομα ηλικίας 18-34 ετών, αποκάλυψε ότι πολλά έχουν στην πραγματικότητα λανθασμένες αντιλήψεις για το αντίθετο φύλο. Η Dr. Sara Konrath, κοινωνική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα λέει: «Η μελέτη “Green Flags” αποκαλύπτει τις αντιλήψεις που έχουν οι νέοι άνθρωποι ο ένας για τον άλλον». Πιο συγκεκριμένα, «οι άνδρες και οι γυναίκες κρίνουν λανθασμένα τις προθέσεις του άλλου με στερεοτυπικούς τρόπους. Τέτοια στερεότυπα μπορεί να είναι επιζήμια για τις σχέσεις». Ως αποτέλεσμα των λανθασμένων αυτών αντιλήψεων, οι ελεύθεροι άνθρωποι βλέπουν κάποιες ψευδείς «κόκκινες σημαίες» από πιθανούς συντρόφους, με σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες άνδρες (91%) και γυναίκες (94%) να συμφωνούν ότι οι γνωριμίες έχουν γίνει σήμερα πιο δύσκολες.

Οι “παρανοήσεις” που δυσκολεύουν το dating:
-Οι γυναίκες υποθέτουν ότι οι άνδρες θέλουν μόνο σεξ”
, σύμφωνα με το Tinder. «Η μελέτη αποκαλύπτει ότι το 65% των γυναικών πιστεύει ότι οι άνδρες αναζητούν μόνο περιστασιακά φλερτ, ενώ στην πραγματικότητα μόλις το 29% των ετεροφυλόφιλων ανδρών που απάντησαν παραδέχθηκε ότι αναζητά εφήμερες σχέσεις. Αυτές οι παρεξηγημένες πεποιθήσεις δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο χάσμα, όχι μόνο στις νέες γνωριμίες, αλλά και στο να προχωρήσει κάποιος σε μια νέα σχέση.
Οι “θεωρίες” σκοτώνουν την ατμόσφαιρα. Με βάση τη συγκεκριμένη μελέτη, περισσότεροι από τους μισούς άνδρες (53%) δήλωσαν ότι θέλουν μια ρομαντική σχέση, αλλά πιστεύουν ότι λιγότερες γυναίκες (49%) αναζητούν το ίδιο. Οι άνδρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες θα εστιάσουν σε παράγοντες όπως το ύψος (34%) ή η καριέρα (31%) όταν βλέπουν το προφίλ τους. Αν και «τα σωματικά χαρακτηριστικά και το επαγγελματικό υπόβαθρο βοηθούν να σχηματιστεί μια εικόνα, αυτά δεν φαίνεται να είναι τα μοναδικά κριτήρια όταν πρόκειται για το με ποιον θέλουν οι γυναίκες να βγουν ραντεβού».
Κοινωνικά προοδευτική, ρομαντικά παραδοσιακή. Μια άλλη ενδιαφέρουσα οπτική γωνία στη σημερινή σκηνή γνωριμιών είναι ότι ενώ οι γυναίκες έχουν πιο προχωρημένες απόψεις, εξακολουθούν να διατηρούν τα «παραδοσιακά» πρότυπα σχέσεων. Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των ανδρών (78%) και των γυναικών (84%) δηλώνουν ότι θέλουν μια ισότιμη σχέση, η “παραδοσιακή προσέγγιση” στο ραντεβού κάνει κάποιους άνδρες αβέβαιους για το πώς να προχωρήσουν.
Ιπποτισμός της νέας εποχής. Οι γυναίκες λένε ότι εξακολουθούν να εκτιμούν τις ιπποτικές χειρονομίες αλλά δεν είναι πια το μοναδικό σημείο αναφοράς, με την μελέτη να συμβουλεύει:
*”Βεβαιωθείτε ότι το ραντεβού σας επιστρέφει στο σπίτι με ασφάλεια”»”. Το 59% των γυναικών θεώρησε ότι αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό -έναντι του 38% των ανδρών.
*”Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά κατά τη διάρκεια του ραντεβού”. Το 55% των γυναικών προτιμούν να μην έχουν τηλέφωνο μαζί τους -έναντι 34% των ανδρών.
*”Δώστε ειλικρινείς φιλοφρονήσεις”. Το 50% των γυναικών προτιμούν τα κομπλιμέντα να είναι αληθινά -έναντι 35% των ανδρών.
Παρόλο που τα ποσοστά των γυναικών στις “απαιτήσεις” σε ένα ραντεβού είναι υψηλότερα, αυτά τα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στην αναθεώρηση της αντίληψης των ανδρών για το τι έχει σημασία σε μια πρώτη συνάντηση.
Ο,τι και λένε τα παραπάνω, όμως, μια είναι η συμβουλή: Το ένστικτό σας δεν λέει ποτέ ψέματα και καμία «Πράσινη Σημαία» δεν μπορεί να το επισκιάσει αυτό.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!