Πώς θα εξαφανίσετε τις κιτρινίλες από τα μαξιλάρια με ένα μόνο προϊόν από την κουζίνα

23092

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μαξιλάρια σας λεκιάζονται πιο εύκολα και πιο συχνά, ωστόσο, μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικού.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα μαξιλάρια συχνά γίνονται κίτρινα και φαίνονται φθαρμένα λόγω του συσσωρευμένου ιδρώτα και της λιπαρότητας, καθιστώντας σημαντική και αναγκαία την καθαριότητά τους.

Η γκουρού καθαριότητας και ιδρύτρια της Making Lemonade, Carrie Higgins, αποκάλυψε στην Express ότι η αντιμετώπιση των κίτρινων μαξιλαριών είναι «τόσο εύκολη» χρησιμοποιώντας ένα κοινό οικιακό προϊόν.

«Όπως γνωρίζετε, το ξύδι είναι εκπληκτικό προϊόν καθαρισμού και το χρησιμοποιώ σχεδόν για τα πάντα. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσω και στα μαξιλάρια μου».

Πώς θα εξαφανίσετε τις κιτρινίλες στα μαξιλάρια με ξύδι

Το ξύδι, το οποίο περιέχει οξικό οξύ, υπερέχει στη διάσπαση των ελαίων σώματος, του ιδρώτα και διαφόρων λεκέδων, ενώ παράλληλα μαλακώνει τα υφάσματα, εξαλείφει τις οσμές και σκοτώνει τα μικρόβια, διαβάζουμε στο leicestermercury.

Για να κάνετε τα μαξιλάρια σας να φαίνονται και πάλι σαν καινούργια, το μόνο που χρειάζεστε είναι ξύδι και λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Απλά ρίξτε περίπου 240ml λευκό ξύδι στο συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου, στη θήκη για το μαλακτικό και προσθέστε το απορρυπαντικό της επιλογής σας.

Τα μαξιλάρια θα πρέπει να φαίνονται «καθαρά, λευκά και χωρίς λεκέδες», αν και για ιδιαίτερα βρώμικα μαξιλάρια προτείνει έναν δεύτερο κύκλο πλύσης.

Στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά έξω, καθώς το φως του ήλιου μπορεί να έχει φυσική λευκαντική επίδραση στο ύφασμα.

Να θυμάστε ότι συγκεκριμένοι τύποι μαξιλαριών, όπως εκείνα με αφρό μνήμης, δεν μπορούν να πλυθούν ή να στεγνώσουν στο πλυντήριο, καθώς μπορεί να χαλάσουν, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε τις οδηγίες φροντίδας στα μαξιλάρια σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για αυτό το hack πλυντηρίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!