Φενγκ Σούι: Το κρεμαστό διακοσμητικό που θα φέρει τύχη στην κουζίνα σου

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, Pexels

1240

H τέχνη και η επιστήμη του Φενγκ Σούι αναπτύχθηκαν πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των 5 βασικών στοιχείων της φύσης: ξύλο, φωτιά, γη, νερό και μέταλλο. Η κυριολεκτική μετάφραση του «feng» σημαίνει άνεμος και του «shui», νερό. Στην κινεζική κουλτούρα, ο άνεμος και το νερό συνδέονται με την ευημερία, την τύχη και την καλή υγεία. Για τον λόγο αυτό, όπως καταλαβαίνεις, η χρήση των κανόνων του Φενγκ Σούι στον κόσμο του interior design είναι ευρέως διαδεδομένη.

Επίσης, ως χώρος συνδέεται άμεσα με τον πλούτο και την ευημερία. Θρεπτικά, υγιεινά γεύματα «πλάθουν» ένα δυναμικό άτομο που είναι εξαιρετικά παραγωγικό και κατ’ επέκταση προσελκύει την ευημερία σε έναν διαρκώς ευνοούμενο κύκλο ζωτικής ενέργειας (Sheng Qi) και παρακάτω σού αποκαλύπτουμε έναν από τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις εκεί.

Φενγκ Σούι: Το κρεμαστό διακοσμητικό που θα μετατρέψει την κουζίνα σου σε πηγή καλής τύχης, υγείας και ευημερίας

Αν, λοιπόν, θέλεις να αυξήσεις τη ροή της θετικής ενέργειας σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού και να τον «θωρακίσεις» με τύχη, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρεμάσεις ένα ψάρι στην πόρτα. Όχι αληθινό ψάρι, φυσικά. Μπορείς να βρεις πολλά διακοσμητικά ψάρια με ένα απλό search.

Το ψάρι είναι σύμβολο της αφθονίας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φενγκ Σούι expert, Johnson Chua, που εμφανίστηκε σε μια φιλιππινέζικη τηλεοπτική εκπομπή. Σε περίπτωση που δεν θέλεις να κρεμάσεις διακοσμητικό ψάρι, έχεις και την επιλογή της κολοκύθας, που συμβολίζει επίσης την υγεία και την ευημερία.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!