Υπάρχει περίπτωση να καταδεχτούν οι δημοτικοί μας άρχοντες να απαντήσουν ποια είναι η πρόβλεψη για το μείζον ζήτημα του κυκλοφοριακού στο Αργοστόλι τώρα που με τα έργα πολλοί δρόμοι της πόλης μονοδρομούνται ή στενεύουν?

Η ανησυχία όλων, κατοίκων αλλά και επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό είναι έκδηλη.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες δοκιμάζει χρόνια τώρα τα νεύρα μας κι από ότι φαίνεται θα χειροτερέψει με όλες αυτές τις παρεμβάσεις που συντελούνται τελευταία.

Από την πλατεία και την 21ης Μαϊου μέχρι κάτω τον Μαϊστράτο οι δρόμοι είτε γίνονται πεζόδρομοι είτε μονοδρομούνται και στενεύουν.

Ωραία τα έργα να γίνονται, δεν αντιλέγει κανείς αλλά πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και για την διαχείριση της κυκλοφορίας.

Στο αλιευτικό καταφύγιο πως θα εξυπηρετούνται οι ψαράδες την στιγμή που ο δρόμος μονοδρομείται, έχει μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας, παρτέρια εκατέρωθεν και ποδηλατόδρομο? Ένα καϊκι να πρέπει να πέσει ή να βγει από τη θάλασσα και θα κλείσει η διέλευση οχημάτων για ώρες.

Στο μπαστούνι που θα σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα ταξί προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των τουριστών την στιγμή που με το στένεμα του δρόμου δεν υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα?

Εδώ κάναμε αγώνες για να προσελκύσουμε κρουαζιερόπλοια, έγινε ειδική παρέμβαση για να σταθμεύουν ακριβώς μπροστά από το μπαστούνι τα μέσα μεταφοράς και τώρα όλα αυτά οι δημοτικοί άρχοντες τα ακυρώνουν.

Θα πρέπει ο τουρίστας να περπατήσει μέχρι το περιβολάκι και το μνημείο των Ριζοσπαστών για να επιβιβαστεί σε λεωφορεία, τα οποία με την σειρά τους θα κλείσουν και θα επιβαρύνουν την κίνηση οποιουδήποτε άλλου οχήματος στη περιοχή.

Στο λιμεναρχείο που πάντα η κυκλοφορία χαλάρωνε τι θα γίνεται τώρα που κι εκεί ο δρόμος στένεψε πολύ και δεν θα μπορούν να σταθμεύουν αυτοκίνητα?

Από ότι φαίνεται όλο το κυκλοφοριακό θα το σηκώνουν η παραλιακή, η Χαροκόπου κι η Βεργωτή που ήδη πήζουν από αυτοκίνητα και τους χειμερινούς μήνες, οπότε φανταστείτε τι θα γίνεται με τις ουρές των αυτοκινήτων το καλοκαίρι.

ΕΡΓΟ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΜΑιΣΤΡΑΤΟ

Θα μπαίνουν όλοι από την παραλιακή, θα κολλάνε όπως και τώρα στον Οίκο Ευγηρίας, όσοι προχωράνε για λιμεναρχείο θα πηγαίνουν σημειωτόν μέχρι το Μαϊστράτο, θα φεύγουν πίσω μόνο από την Χαροκόπου κι όλοι μαζί θα καταλήγουν στην Βεργωτή.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας πατριώτες.
Αριστοφάνης ο νεότερος