Αφού τα έδωσε όλα το Μέγαρο για να μην γίνει το σπάσιμο του Δήμου, σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά , προσπαθεί μία ημέρα πριν τη νομοθετική οριστικοποίηση της δημιουργίας των τριών Δήμων να επωφεληθεί από την περίπτωση της Θηνιάς και την παραμονή της στη Δ.Ε. Αργοστολίου !

Με μια ανακοίνωση μνημείο υποκρισίας που υπογράφει ο ίδιος (!) ο Δήμαρχος Α. Παρίσης (δες εδώ) προφανώς για να προσδώσει ….κύρος , ανακοινώνει (!) ως γραφείο τύπου του Υπουργού Εσωτερικών την ….μη διαίρεση της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου «έτσι όπως αυτή υφίσταται έως σήμερα» !

Η είδηση βέβαια δεν βρίσκεται στην προαναγγελία της παραμονής της Θηνιάς στο Αργοστόλι αλλά στους ….ύμνους για τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και κατ’επέκταση για την Κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ….για να μην ξεχνιόμαστε) που ανήκει !!!!

Από τις καταγγελίες στην Κυβέρνηση που δεν δίνει φράγκο στο Δήμο (Κεφαλονιάς) και το χιλιοειπωμένο αφήγημα του Μεγάρου πως …. «λεφτά δεν υπάρχουν και δεν μας δίνει η κακιά κυβέρνηση γιαυτό και δεν κάναμε έργο στο Ληξούρι και την περιφέρεια (χωριά)» ( δες εδώ κι εδώ ), φθάσαμε με θαυμαστή οσφυοκαμψία στον αντίποδα με ύμνους για την «άψογη συνεργασία με τον Υπουργό» και την «άψογη προσωπική σχέση με τον Υπουργό κ Αλέξη Χαρίτση με στόχο την προαγωγή ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο μας» !!!!

Η αλήθεια είναι ότι  η δημοτική αρχή προεξχόντων του δημάρχου και του αντ’ αυτού του, «βρίσκονται στα κάγκελα» για την Κυβέρνηση και με τον κάθε Χαρίτση αυτής.

Ποιος ο λόγος αυτής της στροφής του Μεγάρου προς Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ?

Μάλλον απλός :  Σπάει ο Δήμος και χάνονται τα πάντα για το Μέγαρο !

Το ξαφνικό ενδιαφέρον για τη Θηνιά και ο διασυρμός της δημόσιας «κολοτούμπας» για τις σχέσεις Μεγάρου – ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα όσα έρχονται για την Δημοτική Αρχή .

Αρχής γενομένης από την πολιτική κυριαρχία σε όλο το νησί και την απώλεια των ερεισμάτων σε όλη την έκτασή του έτσι που ο αναγκαίος για τις βουλευτικές εκλογές μηχανισμός ….να διαλύεται !!!

Εν ολίγοις με την μνημείο πολιτικής κολοτούμπας ανακοίνωση του Α. Παρίση αποκαλύπτεται η πολιτική και θεσμική συνέπεια του Μεγάρου και η προσπάθεια να μαζευτούν τα αμάζευτα.

Σε τελική ανάλυση αν πραγματικά πιστεύει ο κ. Παρίσης ότι το μείζον πολιτικό ζήτημα αυτή την ώρα που ανατρέπονται τα πάντα στην Κεφαλονιά με την δημιουργία των τριών Δήμων είναι «να μην διαιρεθεί η Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου έτσι όπως αυτή υφίσταται έως σήμερα» να βγει να το πει ευθέως !!!!

Όλα τα υπόλοιπα είναι για….να διασκεδαστεί ο καταποντισμός που νομοτελειακά έρχεται στις 26 Μαΐου …

Ο Κάλπη-Κος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις