Καλά και να μου το λέγανε ότι θα γινόταν τέτοιος πανικός για την  Θηνιά που θα ταρακουνούσε ολόκληρο νησί και θα γελοιοποιούνταν ολόκληρος δήμαρχος για χάρη της, δεν θα το πίστευα.

Τόσο καιρό τώρα άλλη έννοια δεν είχαμε από του που θα πάει η Θηνιά με το σπάσιμο του δήμου. Στο Αργοστόλι να μείνει φωνάζουνε οι από εδώ, όχι στο Ληξούρι καλύτερα, λένε οι από εκεί και δώστου ανακοινώσεις και δώστου διαμαρτυρίες και δώστου τα χειρότερα για τον υπουργό κ. Χαρίτση που θέλει λέει μαζί με την βουλευτίνα μας να την στείλουν στην Παλική και το πυρ το εξώτερον και  χάσει η Βενετιά βελόνι.

Γενεές δεκατέσσερις περνούσε ο δήμαρχος  κι  η τοπική Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση και τον κ. Χαρίτση μέχρι προχθές, που δεν άκουγαν τη φωνή του λαού κι έκαναν του κεφαλιού τους.

Και ξαφνικά χτες μέσα στη νύχτα, βγαίνει μια ανακοίνωση από το Μέγαρο με την υπογραφή του δημαρχου κ. Παρίση φαρδιά πλατιά και περνάει τέτοιο  γλείψιμο του υπουργού που δεν το’χει δει ούτε από  τα συντρόφια του.

Τι άψογη λέει συνεργασία έχουν και πως ο υπουργός προωθεί τα ζητήματα που αφορούν την Κεφαλονιά και κάπου εκεί λες, όπα τώρα, που ζούμε όλοι εμείς φίλε μου,  σε άλλο νησί ή κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, προσωπικά πιστεύω το δεύτερο.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα κι από την άλλη σκέφτεσαι κοίτα δόξες η Θηνιά, μια στάλα τόπος που έκανε κοτζάμ δήμαρχο να γλείφει εκεί που έφτυνε.

Τι να πει κανείς, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου κι ιδιαίτερα του πολιτικού. Πάντως εκεί στη Θηνιά μάλλον δεν έχουν ακόμα καταλάβει την αξία τους ούτε και τη δύναμη που έχουν.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.