Καιρό τώρα έχουν βγει στη δημοσιότητα στοιχεία-φωτιά για τα χωριά, τα προγραμματισμένα έργα που δεν έγιναν ποτέ και τα λεφτά που δεν τους έδωσαν ως είχαν εξαγγείλει εκεί στο μέγαρο και δεν ίδρωσε το αυτί ενός προέδρου, πλην του Χαραλαμπάτου από τα  Βλαχάτα, να βγει και να διαμαρτυρηθεί για αυτή την κατάσταση.

Οι περισσότεροι εξ αυτών φωτογραφίζονται και καμαρώνουν με την λάμπα που αλλάζουν και το μουντί στο χέρι για να δείξουν πόσο κοπιάζουν για το καλό του τόπου τους και για τα χρήματα και τα έργα που δεν έφεραν στα χωριά τους, κουβέντα.

Πρόεδροι-όχι όλοι εννοείται- που για να μην πάνε κόντρα στις εντολές του μεγάρου, το βούλωναν, κουκούλωναν τα πράγματα  και δεν διεκδίκησαν για τους δημότες  όσα τους αναλογούσαν.

Καταδίκασαν στην απραξία και την στασιμότητα τις περιοχές τους και τελευταία στιγμή πετάνε λίγο τσιμέντο σε δυο αυλές, καθαρίζουν έναν  δρόμο, στήνουν μια παιδική χαρά σε μια νύχτα, ασβεστώνουν ένα τοίχο  και νομίζουν ότι επιτελούν το καθήκον τους 30 μέρες πριν τις εκλογές.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν τίποτα απολύτως με την δικαιολογία δεν έχουμε λεφτά, την ίδια που χρησιμοποιούσε κι ο Παρίσης με το επιτελείο του.

Η πραγματικότητα και τα νούμερα πολύ διαφορετικά, και λεφτά υπήρχαν και προγράμματα έτρεχαν αλλά ήταν ανίκανοι να τα διαχειριστούν ή το έκαναν επίτηδες για να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση… εις βάρος όμως όλων εμάς και του νησιού γενικότερα.

Ο τρόπος  που ο σημερινός δήμαρχος κι οι συνεργάτες τους διαχειρίστηκαν τις τύχες του νησιού, το πήγαν δυστυχώς πολλά χρόνια πίσω κι αυτό σκάει μπροστά μας  σε καθημερινή βάση.

Ασχήμια στα έργα που δεν τελειώνουν ποτέ, προχειρότητα στα ολοκληρωμένα, κυκλοφοριακό χάος, βρωμιά και σκουπίδια ενώ κάποτε καμαρώναμε ότι ήμασταν το καθαρότερο νησί, τουρισμός που θα διαλαλήσει τα χάλια μας στα πέρατα του κόσμου, δημοτικοί άρχοντες με συμπεριφορά νταβατζή, υπεροψία, διαφθορά και εγκατάλειψη.

Όλα αυτά μας στοιχίζουν στην ποιότητα της ζωή μας, στην ομορφιά του τόπου μας, στην αξιοπιστία των θεσμών που μας εκπροσωπούν και φυσικά υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Ο Παρίσης κι οι συνεργάτες του μια χαρά κάνανε την δουλειά τους, σε αυτές τις εκλογές όμως,ας κάνουμε κι εμείς την δικιά μας…

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις