Τα ανταποδοτικά εκλογικά οφέλη της ΝΔ από τη συμμαχία Θεόφιλου – Καππάτου, στις κάλπες των Βλαχάτων 21ας!

487

Μεταξύ των άλλων ο Ληξουριώτης Ψηφοφόρος στο χθεσινό του άρθρο με τίτλο «O καταποντισμός της ΝΔ στο Ληξούρι και οι προεκλογικές “καλέστρες” στο Αργοστόλι…» επεσήμαινε:

«Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος έχει ρίξει όλο το βάρος της δράσης του στο Αργοστόλι για να ενισχύει τον αγαπητό του δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο. Μέλη της Κυβέρνησης, προβεβλημένοι βουλευτές , κορυφαία στελέχη της ΝΔ περιορίζονται γύρω από το δημαρχείο Αργοστολίου.» .

Για να δούμε όμως και το … ανάποδο! Τη βοήθεια που έδωσε ο δήμαρχος Αργοστολίου στο όψιμο κόμμα του ,τη Νέα Δημοκρατία, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της εκλογικής αναμέτρησης για την ευρωβουλή.

Οι αριθμοί είναι – όπως πάντα- αμείλικτοι.

Εκλογικό Τμήμα Βλαχάτων Εικοσιμίας (Λειβαθώ). Το χωριό του δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Βουλευτικές εκλογές 2019: Πρώτη η ΝΔ με 144 ψήφους και 31,86%
Βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2023: Πρώτη η ΝΔ με 170 ψήφους και 34,21%
Βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2023: Πρώτη η ΝΔ με 159 ψήφους και 36,47%
Ευρωεκλογές 2019: Πρώτη η ΝΔ με 126 ψήφους και 26,64%
Ευρωεκλογές 2024: Δεύτερη η ΝΔ με 54 ψήφους και 18,31%.

Που σημαίνει ότι:
Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023,  τώρα η ΝΔ πήρε το 1/3 των ψήφων (από 159 έφτασε στους 54) και το μισό ποσοστό (από 36,47% πάτωσε στο 18,31%) .

Σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2023 …ακόμα χειρότερα , όπως και με αυτές του 2019 !
Και σε σχέση με τις ευρωεκλογές το 2019 ,από 126 ψήφους ,τώρα πήρε λιγότερο από τους μισούς … 54 και 8,33%!

Θα πείτε. Πάτωσε πανταχώθεν η ΝουΔου στην ιζολά μας. Ναι, αλλά σε κάποια εκλογικά κέντρα εκεί που δρουν οι μεγάλες δυνάμεις του συνασπισμού Καππάτου-Θεόφιλου, τα αποτελέσματα έπρεπε να ήταν διαφορετικά. Ετσι για το φιλότιμο !

Τελικά , για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι ο Θεόφιλος μόνο για την πάρτη του νοιάζεται. Καταγράφηκε άλλωστε αυτό και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας φίλων και κολλητών.

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος του ανοίγει πόρτες, τον προωθεί στην Κυβέρνηση, τονε πήγε στο Μαξίμου  , για να εισπράξει αρκετά λιγότερα από το απόλυτο τίποτε!

Ντουμκουε! Την επόμενη φορά που Παναγάκης και Θεόφιλος θα πάνε αλαμπρατσέτο στον Κυριάκο, να του πάνε ρεγάλο και τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων για να ξέρει και αυτός τα … ανταποδοτικά οφέλη που εισπράττει από αυτή τη συμμαχία.

Ο Κάλπη-κος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!