Η απομυθοποίηση «του νέου Αργοστολιού» : 19 + 4 έργα στα χαρτιά, το έμπρακτο ενδιαφέρον του Ανιδήμαρχου Αργοστολίου Διονύση Λυκούδη για το Αργοστόλι και τα χωριά του .

Δύο είναι τα μεγάλα όπλα της δημοτικής αρχής Παρίση/Λυκούδη εν όψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου  , είτε με ένα δήμο είτε με τρεις,  σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ανταυτού Διονύση Λυκούδη:

  1.  «δημιουργούμε το νέο Αργοστόλι» και
  2.  «δεν μας δίνει λεφτά η κυβέρνηση για τα χωριά, τα οποία θα μπούνε στην προτεραιότητά μας την …επόμενη τετραετία»

Αλλά όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει (δες εδώ)  «Διονύση ξεχνάς …..και ψεύδεσαι και ξεχνάς» ως άλλη Σούζη!

Ο δήμος με το κλείσιμο των οικονομικών του 2018 εμφανίζει «Χρηματικό υπόλοιπο για επενδυτικές δαπάνες» (όπως κάθε χρόνο….) το ιλιγγιώδες ποσό των 2.568.932,54 ευρώ την ώρα που η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι δεν έχει λεφτά για τα χωριά !!!

Τι τα κάνει; Το ‘ χουμε χιλιοπεί… Νάναι καλά «το πορτοφολάκι» χάρη στο οποίο τα λεφτά πάνε…. όπου θέλουμε, όποτε θέλουμε και σε όποιον θέλουμε  (δες εδώ και εδώ) !!!

Σήμερα λοιπόν θα αποκαλύψουμε άλλη μία ομολογία της παροιμιώδους πλέον ανικανότητας της δημοτικής αρχής . Μια  απλή ματιά στον απολογιστικό πίνακα εξόδων του μηνός Δεκεμβρίου 2018 (ΑΔΑ: Ρ2ΡΩΩΕ5-0ΥΠ) αποκαλύπτει το μέγεθος της εξαπάτησης των δημοτών.

Αυτός ο έλεγχος θα μπορούσε να γίνει από την αντιπολίτευση και βασικά τη μείζονα (ολόκληρο λογιστικό γραφείο διαθέτει ο κ. Μιχαλάτος , ουδείς συνεργάτης της Συντακτικής Ομάδας του Kefaloniapress είναι λογιστής ) και «να κολλήσει στο τοίχο» όλους όσους αμφισβητούν την επάρκεια της τακτικής της και τις σχέσεις της με τη δημοτική αρχή. Αλλά που!!

Πως έχει το ζήτημα:

 Με το κλείσιμο των οικονομικών του 2018 αποκαλύπτεται ότι ούτε ένα, ούτε, δύο, ούτε….εκατόν δύο , αλλά 243 έργα  του δήμου έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ !!!!.

Πρόκειται για έργα που ενώ έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου (μια , δυο και ίσως περισσότερες φορές)  και ενώ υπάρχουν χρήματα για να υλοποιηθούν , τελικά δεν έχουν εκτελεστεί είτε λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής , είτε για λόγους σκοπιμότητας πχ να τα εμφανίσει προεκλογικά. Αυτά τα έργα η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress τα ονόμασε “Μηδενικά έργα”.

Στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα μηδενικά έργα,  βρίσκεται η πόλη …..ναι  η πόλη του Αργοστολίου!! με 19 ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ και τέσσερα ακόμη για τα γύρω χωριά.  Είναι έργα που αν είχαν γίνει θα βελτίωναν την τραγική εικόνα της καθημερινότητας που βιώνει τα τελευταία χρόνια η πρωτεύουσα του νησιού μας . Δείτε τα εδώ

Τα 19 συν 4 αυτά ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ αποδεικνύουν πέρα των άλλων πως τα πολυδιαφημισμένα έργα που έγιναν πριν δύο χρόνια (Πλατεία, οδός Βαλλιάνου , Παραλία – Λαχαναγορά) και τα οποία ήδη καταρρέουν (δες εδώ) μαζί με τα επίσης πολυδιαφημισμένα έργα που εκτελούνται αυτό τον καιρό (Κυανή Ακτή, Ριζοσπαστών και 21ης Μαΐου) δεν είναι παρά έργα βιτρίνας, έργα τσίπικα,  για το θεαθήναι που γίνονται στο άρπα κόλλα προς άγρα των ψήφων και …. «στα παλαιότερα των υποδημάτων» τους η λειτουργία της πόλης και τα καθημερινά μικρά προβλήματα των δημοτών. Για να μη πούμε για το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται από το πρωί έως αργά το μεσημέρι. 

Το σεισμόπληκτο θεατρο Ληξουριου

Διαπρεπή θέση στη λίστα έχει και το πολύπαθο Ληξούρι εγκαταλειμμένο τα πέντε τελευταία χρόνια από τους σεισμούς του 2014 εμφανίζει ….15 ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ !!! Πρόκειται για εργα μικρού προϋπολογισμού αλλά μεγάλης αξίας στην καθημερινότητα της Χωροπούλας !!!! Δείτε τα εδώ

,Και επειδή κάναμε αναφορά στην ανεπάρκεια της μείζονος (κατά κύριο λόγο) αντιπολίτευσης να ελέγξει τη δημοτική αρχή, θα πούμε ότι ανάμεσα στα 243 ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ υπάρχουν έργα που σέρνουν από ….τις προηγούμενες δημοτικές αρχές , πριν το 2010 ,και συνεχίζουν να υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ξεχασμένα από δημάρχους , συμβούλους και δημότες!

Κορυφαίο παράδειγμα και επιβεβαίωση των όσων λέμε «Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Βλαχάτων του Δήμου Λειβαθούς» (ειρήσθω εν παρόδω χωριό του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Μιχαλάτου), το οποίο αν και σέρνει από την εποχή του πρώην Δήμου Λειβαθούς εδώ και ….10 χρόνια , εμφανίζεται εν τέλει σήμερα όχι με έναν, όχι με δύο, αλλά με ….τρεις κωδικούς στον προϋπολογισμό του δήμου σαν δείγμα της απόλυτης εγκατάλειψης και (κυρίως) με μηδενική απορρόφηση στον κάθε ένα εξ αυτών !!!! Για του λόγου το αληθές οι τρεις κωδικοί είναι: 30.7324.04, 30.7324.17 και 30.8122.16 !!!   

Αλλά και το χωριό του δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση, στα ξεχασμένα είναι! Στα Τουλιάτα της Ερίσου εμφανίζονται ως ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ, όχι ένα αλλά ….τρία έργα καθημερινότητας !!!

  • «Συντήρηση και επισκευή κτιρίου κοινοτικού καταστήματος Δ.Δ. Τουλιάτων Δ.Ε. Ερίσσου» με ΚΑ 10.6261.14 και προϋπολογισμό μόλις….4.920 ευρώ !!!!
  • «Οικοδομικές εργασίες στο δημοτικό σχολείο Τουλιάτων Δ.Ε. Ερίσου»  με Κ.Α. 10.7331.20 και προϋπολογισμό μόλις….1.060 ευρώ !!!!
  • «Κατασκευή δημοτικής οδού στον οικισμό Αγριλιάς Τ.Κ. Τουλιάτων Δ.Ε. Ερίσου» με  Κ.Α. 30.7323.06 και προϋπολογισμό μόλις….7936 ευρώ !!!

Από αυτά, τα δύο πρώτα «σέρνουν» στο πρόγραμμα από το 2016 . Τρία χρόνια δηλαδή.

Συνοπτικά ανα Δημοτική Ενότητα ,  τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ , τα έργα που ενώ υπάρχουν χρήματα δεν έχουν εκτελεστεί, είναι:

  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ : 69
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΙΚΗΣ : 28
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΙΟΥ- ΠΡΟΝΩΝ : 28
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΙΣΟΥ : 25
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ : 24
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΗΣ : 21
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΜΑΛΩΝ : 16
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΥΛΑΡΟΥ : 16
  • ΔΙΑΦΟΡΑ : 16

√ Δείτε εδω αναλυτικά  τη λίστα με τα 243 Μηδενικά έργα του Δήμου Κεφαλονιάς σε κάθε Δημοτική Ενότητα (κλικ)

Οι πρόεδροι, οι πάρεδροι, οι τοπικοί σύμβουλοι και όσοι ενδιαφέρονται για τα χωριά τους ας πάρουν αυτό το άρθρο υπό μάλης και ας πάνε στα άδυτα των αδύτων του Μεγάρου απαιτώντας  την άμεση εκτέλεση των έργων.

Θα είναι πολιτικά ανήθικο να εμφανιστούν συνεργεία του δήμου τις επόμενες μέρες στα χωριά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Οι δημότες πρέπει να ξέρουν την αλήθεια: Υπάρχουν χρήματα για μικρά έργα στο χωριό τους τα οποία όμως δεν έχουν εκτελεστεί είτε λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής, είτε γιατί η δημοτική αρχή τα  άφησε για παραμονές των εκλογών, για την αρπαγή ψήφων.

Η Συντακτική Ομάδα του kefaloniapress.gr

243 ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΙΝΑΚΑΣ by on Scribd

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

4 Σχόλια

  1. […] Εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαίου και επειδή το άλλο αφήγημα του Μεγάρου πως …. «λεφτά δεν υπάρχουν και δεν μας δίνει η κακιά κυβέρνηση γιαυτό και δεν κάναμε έργο στο Ληξούρι και την περιφέρεια (χωριά)» απομυθοποιήθηκε με τις αποκαλύψεις μας ( δες εδώ κι εδώ ). […]

Comments are closed.