ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Mαθητές στη μάχη για την προστασία της θάλασσας

148

Με μιά δυνατή ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, πραγματοποίηθηκε η δράση που διοργάνωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Ληξουρίου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων, Αθλητισμού, Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Χρήστος Βολτέρας σε συνεργασία με τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, εορτάζοντας ταυτόχρονα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών.

Μιά δράση την οποία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης και είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος και των ωκεανών και γι’αυτό τον λόγο είχε προσκληθεί να συμμετάσχει και η Περιβαλλοντική Οργάνωση iaSEAs.

Ο κ. Γεράσιμος Σωτηρόπουλος, εκπρόσωπος της Οργάνωσης αυτής, η οποία αποτελείται από μιά ομάδα επαγγελματιών δυτών για περισσότερα απο 30 χρόνια, μέσα από την παρουσίαση των διαφανειών και του εξοπλισμού των δυτών, κατάφερε να μεταφέρει στην συνείδηση των παιδιών την αξία που έχει ο εθελοντισμός στην προστασία του θαλλάσιου περιβάλλοντος.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ακολούθησε φύτευση λουλουδιών στα παρτέρια κοντά στην παιδική χαρά από τους μαθητές με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Βολτέρα, του Εθελοντή Δημότη κ. Διονύση Παρίση και την συμμετοχή γονέων. Η δράση συνεχίστηκε και με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό μέρους του Λιμανιού. Αξίζει να αναφέρουμε τον μεγάλο ενθουσιασμό των παιδιών όταν οι δύτες έβγαλαν μιά πίνα 50ετίας. Δυστυχώς, όπως ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος οι πίνες είναι είδος προς εξαφάνιση.

Η δράση ολοκλήρωθηκε με αγώνα επίδειξης Πόλο από την ομάδα του Ποσειδώνα Ληξουρίου και την τιμητική βράβευση της ομάδας.

Από τον Δήμο Ληξουρίου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!