Θεόφιλε , σαν επιχειρηματίας θα υπέγραφες αυτή τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ για τον Πλατύ Γιαλό που υπέγραψες ως δήμαρχος;

1975

 

Η τελευταία ελπίδα για την επιστροφή του Πλατύ Γιαλού από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Αργοστολίου έχει απλά «πεταχτεί» στα σκουπίδια της αδιαφορίας.

Μακρόχρονες καθυστερήσεις και αδράνεια του Δήμου Αργοστολίου οδήγησαν στην ολοκληρωτική απώλεια αυτής της διάσημης παραλίας, που όχι μόνο δεν επέστρεψε στα χέρια του Δήμου, αλλά βρίσκεται και πάλι υπό τον απόλυτο έλεγχο της ΕΤΑΔ.

Δυστυχώς, το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, αντί να αντισταθεί σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, την αποδέχτηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και επικύρωσε με ελαφριά καρδιά τη σύμβαση μίσθωσης της παραλίας από το δήμο Αργοστολίου. (Δες εδω την απόφαση ΨΜΛΞ46ΜΓΤΤ-9ΩΧ_1 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΕΤΑΔ )

Ετσι οι δημοτικοί σύμβουλοι ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ αποδέχθηκαν με ανεξήγητη ευκολία την βραχυχρόνια παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και λουτρικών εγκαταστάσεων στην Ακτή «Πλατύς Γιαλός» για το χρονικό διάστημα 15/6 έως 31/10 του 2023, με οικονομικό αντάλλαγμα των 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι δόσεις, που είναι ορισμένες στα 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ έως τις 14/6, 14/8 και 14/10, είναι ένα βαρύ φορτίο. Επιπρόσθετα, ορίζεται μια εγγύηση 10.000 ευρώ που πρέπει να καταβληθεί έως τις 14/6.

Τέλος, η λειτουργία της παραλίας απαιτεί ναυαγοσώστες, προσωπικό για την καντίνα και την πλαζ, οπότε το κόστος αυξάνεται εκρηκτικά. Ποιος είναι άραγε ο στόχος αυτής της παράνοιας;

Να διευκρινίσουμε ότι  ο χώρος του πάρκινγκ και τα  ντουζ είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αργοστολίου. Αρα αυτό που νοικιάσαμε από την ΕΤΑΔ με ένα 10χιλίαρο και βάλε,  το μήνα,  είναι η λωρίδα της άμμου.

Δήμαρχε , η ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ απόφαση του ΔΣ για την παραχώρηση του Πλατύ Γιαλού μοιάζει ακριβή και οικονομικά βαριά για τα δημοτικά ταμεία. Ακόμη και αν υπάρχει καλή πρόθεση να διατηρηθεί η δωρεάν πρόσβαση του κοινού στην παραλία, το κόστος που απαιτείται για να συμβεί αυτό φαίνεται να είναι υπερβολικά υψηλό για το δημοτικό ταμείο.

Αυτό που είπε ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο, Γιάννης Κουρούκλης είναι σημαντικό

«…….Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την αποδοχή από το ΔΣ της σύμβασης του Δήμου Αργοστολίου με την ΕΤΑΔ ΑΕ για την παραλία του «Πλατύ Γιαλού» στο Αργοστόλι. Από το 1985 έως το 2015 η παραλία αυτή είχε παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος στο Δήμο, με αποτέλεσμα την χωρίς ιδιαίτερο κόστος προσβασιμότητα για το λαό της περιοχής και τους επισκέπτες. Πλέον, ο Δήμος Αργοστολίου θα καταβάλλει μίσθωμα 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ,  για τρεις μήνες!!   Μια τέτοια επιλογή, προφανώς, θα δεθεί με τη μετακύληση του κόστους στους δημότες και θα έχει ως συνέπεια την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της παραλίας και τα μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα δωρεάν – απρόσκοπτης πρόσβασης στη θάλασσα. Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου βάζει πλάτη στην πολιτική της ανταποδοτικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας για την καπιταλιστική ανάπτυξη.  Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην παραπάνω πολιτική ιδιωτικοποίησης των παραλιών, όπως και στην εμπορευματοποίησή τους. Πραγματικά δεν αφορά το λαό το ποιος επιχειρηματίας (κράτος, δήμος ή ιδιώτης), «γειτνιάζων» ή «μακρινός», παλιός ή νέος, θα του κόβει το εισιτήριο. Τον νοιάζει να έχει απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση στις παραλίες και δωρεάν χρήση όλων των λουτρικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Γι’ αυτό καλούμε  τον λαό της Κεφαλονιάς να πάρει ο ίδιος την υπόθεση στα χέρια του, να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη των αγώνων που έχει ιστορικά για τον «Πλατύ Γιαλό», να ανατρέψει την σύμβαση Δήμου – ΕΤΑΔ. Να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση αυτής ή και άλλων παραλιών, να παλέψει για ελεύθερες παραλίες, δωρεάν πρόσβαση και δωρεάν παροχή λουτρικών υπηρεσιών. Αιγιαλοί – παραλίες – περιοχές φυσικού κάλους  – όλες οι προς «αξιοποίηση» εκτάσεις – να γίνουν λαϊκή περιουσία με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών…»

Το πουλάκι πέταξε κ. Κουρούκλη αφου η ΝΔ είχε φροντίσει προεκλογικά να καλύψει το θέμα των παραλιών Νομοθετικά, επιστρέφοντάς τες στην ΕΤΑΔ.  Τελευταίο καλοκαίρι με δημοτική παραλία ΠΛΑΤΥΣ ΓΙΑΛΟΣ. Ελπίζουμε να μην τηνε αποδιαλύσει ο Δήμος και πληρώσουμε και τα έξοδα αποκατάστασης.

Ξεχάστε λοιπόν τον Πλατύ Γιαλό που ξέρατε. Εάν η ΕΤΑΔ τον βγάλει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το 2024 θα γίνει ανταγωνιστικός με τις 5στερες γειτονικές τουριστικές επιχειρήσεις και βέβαια θα κοπεί εισιτήριο που μπορεί να είναι τσουχτερό, σαν τα γειτονικά.

Οπότε η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτώβρη εάν θέλει να προσφέρει δωρεάν παραλία στους δημότες θα πρέπει να ψάξει για άλλη.

Ετσι έχει η κατάσταση με τη σύμβαση του Πλατύ Γιαλού που αποδέχτηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου .

Και για αυτό ρωτάμε ευθέως το δήμαρχο “ Θεόφιλε σαν επιχειρηματίας θα υπέγραφες ποτέ αυτή τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ για τον Πλατύ Γιαλό που υπέγραψες ως δήμαρχος;

Kefaloniapress

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις