Αρχική ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ό,τι πρόλαβες, πρόλαβες: Τα 5 νησιά που θα γεμίσουν του Αγίου Πνεύματος

Δημοσθένης Χρήστου

39

Ήρεμη δύναμη το πρώτο, πάνε όλοι Ιούνιο και αρχές Ιούλη

 Το slot για να κάνεις κράτηση σε κάποιο από αυτά τα νησιά του Αγίου Πνεύματος κλείνει σιγά σιγά.

Αν είσαι σε διαδικασία που ψάχνεις να πας κάπου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αρχικά να ξέρεις σε ζηλεύουμε και σε φθονούμε, γιατί είσαι το ίδιο άτομο που πήγε κάπου και στα δύο 3ήμερα του Μαρτίου και το Πάσχα, ενώ εμείς δουλεύαμε. Και γι’ αυτό θα χαρούμε πολύ να σου επικοινωνήσουμε πως 5 νησιά των Κυκλάδων, νησιά που ίσως να τα εξέταζες για τις επιλογές σου, δύσκολα θα είναι διαθέσιμα να σε εξυπηρετήσουν.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δείχνει να έχει μια σταθερότητα κάθε χρόνο στα νησιά που επιλέγουν οι Αθηναίοι να πάνε, που είναι και λόγω πληθυσμού το δείγμα που επηρεάζει τις κρατήσεις και όλη τη διαθεσιμότητα.

Στις Κυκλάδες κιόλας ακόμα περισσότερο, εφόσον είναι μαζί με τα νησιά του Αργοσαρωνικού η πιο κοντινή της συστάδα νησιών.

Τα νησιά που δεν είναι φέτος στις πρώτες επιλογές

Ό,τι πρόλαβες, πρόλαβες: Τα 5 νησιά που θα γεμίσουν του Αγίου Πνεύματος - Ήρεμη δύναμη το πρώτο, πάνε όλοι Ιούνιο και αρχές Ιούλη

Έτσι, του Αγίου Πνεύματος η πρωτιά πηγαίνει σταθερά εδώ και 2-3 χρόνια στην Κύθνο, που αποτελεί κορυφαίο προορισμό βάσει αριθμών τον Ιούνιο και μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Είναι κάτι σαν σιγουράκι γιατί βρίσκεται πολύ κοντά. Αίγινα, Τζια, Κύθνος είναι τα 3 εύκολα νησιά. Στην Κύθνο για παράδειγμα πας με 50-60 ευρώ εισιτήριο πήγαινε-έλα, αν πας από Πειραιά. Αν πας από Λαύριο, θα δώσεις 35-40 ευρώ. Και στη μία περίπτωση σε 2.5-3 ώρες θα έχεις φτάσει, στην δεύτερη περίπτωση το ανώτερο που θα κάνεις είναι οι 2 ώρες. Το πολύ ανώτερο.

Στην πεντάδα, στη 2η θέση, αναμενόμενα βρίσκεται η Τήνος, ένα νησί που όσες φορές και να πας σε ένα καλοκαίρι, πάλι δεν θα έχεις προλάβει να τα δεις όλα. Πλέον, εδώ και 2 χρόνια, ενισχύεται πολύ στο κομμάτι της εστίασης, με πολύ καλές επιλογές για φαγητό παντός είδους (brunch, ιταλικό, ελληνική κουζίνα κτλ) και φαίνεται να είναι το νησί που έχει πάρει τον κόσμο που αφήνει τη Σαντορίνη.

Στην 3η θέση, αναμενόμενα επίσης, η Πάρος, η οποία ήταν στα 10 νησιά που πήγαν οι περισσότεροι το Πάσχα, είναι γενικά σε κάθε πιθανή λίστα που μπορείς να σκεφτείς και αφορά ταξίδι και νησιά στην Ελλάδα. Είναι και σε λίστες που αφορούν προορισμούς γενικά για το καλοκαίρι του 2024 από διεθνή μέσα και πρακτορεία. Έγινε το αδιαχώρητο το Πάσχα στη Νάουσα, θα γίνει και του Αγίου Πνεύματος.

Στην 4η θέση βρίσκεται η Σύρος, το ένα από τα δύο των Κυκλάδων που φημίζεται για το πολύ καλό φαγητό, με μια πρωτευουσιάνικη αίσθηση, με μια Ερμούπολη που είναι υπόδειγμα Χώρας νησιού, χωρίς όμως να έχει τόσο δυνατό brand name σε επίπεδο παραλιών. Είναι όμως η πρώτη στάση που κάνει το Blue Star από Πειραιά, σε 4 περίπου ώρες είσαι εκεί, άρα λογικά θα γεμίσει του Αγίου Πνεύματος.

Ό,τι πρόλαβες, πρόλαβες: Τα 5 νησιά που θα γεμίσουν του Αγίου Πνεύματος - Ήρεμη δύναμη το πρώτο, πάνε όλοι Ιούνιο και αρχές Ιούλη

Τέλος, στην 5η θέση, συναντάμε τη Σέριφο, ένα από τα νησιά που έχουν κάνει το μεγάλο τους μπαμ τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι μαζεμένο νησί, έχει δύο βασικούς οικισμούς και 5-6 παραλίες που θα πας, τη γυρίζεις σε 3 μέρες σχετικά καλά, τα περισσότερα καλά μαγαζιά είναι μαζεμένα στη Χώρα και στο Λιβάδι, οπότε θα κινηθείς εύκολα, εκτός κι αν έχεις βρει κανένα πολύ ψαγμένο μεζεδοπωλείο που κάποιος στο «σφύριξε» και είναι σε καμιά πιο δυσπρόσιτη παραλία.

Το παράδοξο σε αυτή την πεντάδα είναι ότι λείπουν βαρβάτα νησιά, όπως η Σίφνος και η Μύκονος. Η δεύτερη, μπορεί να έχει χάσει αρκετά την αίγλη της, αλλά παραμένει ένας εύκολος προορισμός, έχει και αεροδρόμιο, φαίνεται όμως πως θα πρέπει να συνηθίσει στην απόρριψη φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, τα της πεντάδας μοιάζουν να έχουν καλύψει τη διαθεσιμότητα τους, αν όχι στο 100%, σίγουρα σε ένα ποσοστό άνω του 90%, οπότε οριακά προλαβαίνεις να βρεις κάτι, πιθανότατα όμως με πολύ μεγάλους συμβιβασμούς. Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!