Πώς το Άμπου Ντάμπι πουλά την fake Σαντορίνη πιο ακριβά από την αληθινή

φωτογραφίες: Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat

21

Ανάμεσα στις λευκές θολωτές σκεπές και τα κρυστάλλινα μπλε νερά, η ομοιότητα με το τοπίο της Σαντορίνης είναι εκπληκτική. Όμως ο ζεστός άνεμος που φυσά από την έρημο και τα αραβικά γράμματα στις πινακίδες μαρτυρούν την πραγματική τοποθεσία αυτού του resort. Το Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat απέχει  μια ώρα με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το θέρετρο άνοιξε τις πόρτες του τον Φεβρουάριο και σε δηλώσεις του στο CNN, ο γενικός διευθυντής του, Rachid Bakas, ισχυρίζεται ότι αυτό που ενώνει Σαντορίνη και Άμπου Ντάμπι είναι η φυσική τους ομορφιά.

Πώς το Άμπου Ντάμπι πουλά την fake Σαντορίνη πιο ακριβά από την αληθινή-1

«Βλέπετε το χρώμα της θάλασσας δίπλα μας και τότε το concept πραγματικά συμπληρώνεται. Η ιδέα της Σαντορίνης ταιριάζει πραγματικά σε αυτό το μέρος, και αυτό κάνει τον σχεδιασμό τέλειο», λέει.

Όμως, ενώ έχουμε συνηθίζει οι απομιμήσεις να πωλούνται φθηνότερα από το αυθεντικό προϊόν, το Anantara Santorini κινείται κόντρα στους νόμους της αγοράς. Γιατί το φθηνότερο δωμάτιό του κοστίζει περίπου 800 δολάρια τη βραδιά, δηλαδή διπλάσια από το μέσο δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο της Σαντορίνης κατά την high season.

Πώς το Άμπου Ντάμπι πουλά την fake Σαντορίνη πιο ακριβά από την αληθινή-2

Γιατί, λοιπόν, να μην προτιμήσει ο επισκέπτης την αυθεντική Σαντορίνη, αναρωτιέται το CNN;

«Είναι για λίγους», απαντά ο Bakas.  «Αυτό σου δίνει αυτή την οικειότητα, σου δίνει αυτή την ιδιωτικότητα. Είναι ένα καταφύγιο, κάτι που μπορεί να μην έχετε στην πραγματικότητα στη Σαντορίνη,  γιατί ειδικά το καλοκαίρι, παντού υπάρχει πολυκοσμία, τα πάντα είναι γεμάτα».

Πώς το Άμπου Ντάμπι πουλά την fake Σαντορίνη πιο ακριβά από την αληθινή-3

Το ξενοδοχείο στο Άμπου Ντάμπι διαθέτει 22 δωμάτια που φιλοξενούν το πολύ 44 άτομα. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών απαγορεύονται, ακόμα και εάν συνοδεύονται από τους γονείς τους.

«Μπορείς πραγματικά να χαλαρώσεις, να νιώσεις ότι έφυγες και να ηρεμήσεις», λέει ο Bakas.

Πώς το Άμπου Ντάμπι πουλά την fake Σαντορίνη πιο ακριβά από την αληθινή-4

Και όπως ομολογεί, δεν είναι εύκολο να διατηρεί κανείς άψογη την εικόνα αυτής της ψεύτικης Σαντορίνης. Σε καθημερινή βάση, δύο μπογιατζήδες τριγυρνούν στα δωμάτια και τους χώρους του ξενοδοχείου, διασφαλίζοντας ότι όπου και εάν κοιτάξει κανείς, θα δει μόνο λευκό –όχι γκρι, μπεζ ή εκρού.

moneyreview.gr

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!