Σε τραγωδία κατέληξε το εργατικό ατύχημα που έγινε νωρίς σήμερα το πρωί στον ΧΥΤΑ θέση Κριτωνού (Ληξούρι). Ενας εργάτης 40 ετών ο Ηλίας Λυμπεράτος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών , έχασε την ζωή του προσπαθώντας να βγάλει το μεροκάματο για την οικογένεια του. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι.

Με το άκουσμα της τραγικής είδησης του θανάτου του 40χρονου εργάτη στο ΧΥΤΑ στη μονάδα διαλογής απορριμμάτων του Δήμου Κεφαλονιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιήθηκε το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ.  Πρώτο μέλημα να διαλευκανθούν οι συνθήκες του τραγικού ατυχηματος, τα μέτρα ασφάλειας και ο υπεύθυνος φορέας για την λειτουργία της μονάδας.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ επισκέφτηκε τον επόπτη εργασίας και ζήτησε έρευνα σε βάθος για τις συνθήκες θανάτου του συναδέλφου τους και στη συνέχεια στελέχη πήγαν στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που βρίσκεται η σορός .

Ο άτυχος 40χρονος εργαζόταν για την ιδιωτική εταιρία την ΙΘΑΚΗ ΑΤΕ θυγατρική της ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΕ με την οποία ο δήμος (Διαδημοτική επιχείρηση σκουπιδιών) , είχε συνάψει σύμβαση συνεργασίας για την επεξεργασία / διαλογή των σκουπιδιών . Ηταν εργάτης γενικών καθηκόντων . Ο ιμάντας διαλογής των σκουπιδιών έκοψε το νήμα της ζωής του σήμερα το πρωί.  Ηταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιμάντας δεν δούλευε είχε βλάβη απο μέρες . Πως σήμερα αποφάσισαν να λειτουργήσουν τον ιμάντα χωρίς -κατα πληροφορίες- να έχει αποκατασταθεί η βλάβη??

Ολα τα ανωτέρω με κάθε επιφύλαξη καθώς οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες.

3 Σχόλια

Comments are closed.